Ποινή φυλάκισης στον Κρητικό που αρνήθηκε να υπηρετήσει σε νατοϊκή άσκηση

0
43

Ανεκλήθη η απόσπαση του ναύτη από την φρεγάτα “Ναβαρίνον” όμως τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης

Ο ναύτης Σταύρος Παπαδάκης, που το Νοέμβρη βγήκε στην αναφορά της φρεγάτας «Ναβαρίνον» όπου υπηρετούσε ως Δίοπος Μηχανικός – Τ/ΜΗΧ, και δήλωσε τη διαφωνία του στη συμμετοχή του πλοίου στη ΝΑΤΟική άσκηση «Sea Guardian» στην Ανατολική Μεσόγειο, κλήθηκε χτες σε απολογία και, σύμφωνα με δημοσίευμα του Ριζοσπάστη που είχε αναδείξει το θέμα, τιμωρήθηκε με φυλάκιση.

Είχε προηγηθεί η απόσπαση του ναύτη σε άλλο πλοίο, κίνηση που ξεσήκωσε κύμα αλληλεγγύης από σωματεία, φορείς, απόστρατους και άλλους στρατευμένους, με αποτέλεσμα τελικώς να ανακληθεί η απόσπαση

Η άρνητη του Κρητικού να συμμετέχει σε νατοϊκή αποστολή

Όπως είχε δημοσιεύσει ο Ριζοσπάστης, το πλήρωμα ενημερώθηκε ότι το πλοίο θα αποπλεύσει στις 20 Νοέμβρη από τη Σαλαμίνα για το ΚΕΝΑΠ της Σούδας και μετά από ολιγοήμερη προετοιμασία θα αναλάβει αποστολή στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Τελικός προορισμός είναι το λιμάνι της Χάιφα στο Ισραήλ, όπου θα παραμείνει λίγες μέρες και θα επιστρέψει στην Ελλάδα στις 14 Δεκέμβρη.

Ο Κρητικός ναύτης Σταύρος Παπαδάκης (Στρατεύσιμος Δίοπος Μηχανικός – Τ/ΜΗΧ) που υπηρετεί στο πλοίο αντέδρασε στη συμμετοχή της φρεγάτας σε αποστολή του ΝΑΤΟ και εξέφρασε τη διαφωνία του. Σε δήλωσή του, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η ματωμένη σημαία του ΝΑΤΟ ντροπιάζει τον ελληνικό στόλο. Οι δολοφόνοι των λαών των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου κάνουν τον χωροφύλακα στη γειτονιά μας. Δεν έχει καμία δουλειά η φρεγάτα “Ναυαρίνον” να συμμετέχει σε αυτές τις αποστολές».