Επιστρέφει στον Δήμο Χανίων η Δημοτική Αστυνομία

0
44

Αυτοτελές τμήμα δημοτικής αστυνομίας για μελλοντική αξιοποίηση προβλέπειι η  τροποποίηση στον οργανισμό της εσωτερικής υπηρεσίας του Δήμου Χανίων που ενέκρινε την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία.

Το νέο τμήμα θα ιδρυθεί άμεσα όμως θα λειτουργήσει αφού στελεχωθεί και παίρνει τις αρμοδιότητες που ορίζει ο νόμος και προβλέπει 30 συνολικά θέσεις. Παράλληλα θα λειτουργεί ταυτόχρονα το τμήμα της Ελεγχόμενης Στάθμευσης.

Παράλληλα ιδρύεται αυτοτελές τμήμα εσωτερικού ελέγχου, τμήμα γραμματείας και αρχείου στην διεύθυνση πολεοδομίας γραφείο περιβάλλοντος και κλιματικής αλλαγής στο τμήμα περιβάλλοντος και πρασίνου και συστήνονται νέες οργανικές θέσεις προσωπικού όλων των κατηγοριών, σύμφωνα με τις ανάγκες και την σχετική τεκμηρίωση. Τέλος επικαιροποιούνται ή επαναπροσδιορίζονται αρμοδιότητες υφισταμένων υπηρεσιών.

Θετικά για την επανίδρυση της Δημοτικής Αστυνομίας, τοποθετηθηκαν οι παρατάξεις Σκουλάκη και Παπαδογιάννη. “Δεν ειναι αυτό που εχει ανάγκη ο Δήμος και η κοινωνία” σχολίασε ο κ. Σαρρής φέρνοντας για παράδειγμα το πρόβλημα των αδέσποτων που ανήκουν στην διεύθυνση τοπικής οικονομία και επισημαίνοντας την ανάγκη να “σπάσουν” υπερδιεθυνσεις, όπως της παιδείας, αθλητισμού και της καθαριότητας και πρασίνου.

Οι αλλαγές να γίνουν μετά τις εκλογές για υπάρχει και μεγαλύτερη συναίνεση, ζήτησε ο κ. Παπαντωνάκης ενώ ο κ. Ρίζος κατηγόρησε τον δήμαρχο ότι επιχειρεί να περάσει πολύ σημαντικά θέματα με διαδικασίες fast track.

Πάντως, σύμβουλοι διατυπωσαν ενστάσεις για το κατά πόσο οι αλλαγές θα εγκριθούν εφόσον βρισκόμαστε έξι μήνες πριν από τις εκλογές με τον Δήμαρχο να διαβεβαιώνει πως δεν υπάρχει πρόβλημα.

Τελικά την εισήγηση υπερψηφισαν οι παράταξεις Βάμβουκα, Σκουλάκη, Παπαδογιάννη, Σαρρή, ενώ επιφυλάξεις εξέφρασε η παράταξη Ρίζου και καταψηφισε η παράταξη Παπαντωνάκη.

Στις κατηγορίες για βιαστική εισήγηση πάνω σε ενα σημαντικό θέμα που αφορά τη λειτουργία του Δήμου, ο Δήμαρχος απάντησε πως η υποχρέωση για ίδρυση τμήματος εσωτερικών ελέγχων απορρέει απο τον “Κλεισθένη” και πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εως 31 Δεκεμβρίου καθώς τότε λήγει η θητεία του υπηρεσιακού συμβουλίου και είναι άγνωστο το πότε θα επανιδρυθεί.