Δουλεύουν πυρετωδώς για την ανάπλαση στην οδό Χάληδων | Έρχονται αλλαγές στον κανονισμό παραχώρησης κοινόχρηστων χώρων

0
47

Σε τελική ευθεία μπαίνει η αναθεώρηση του κανονισμού κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Χανίων μετά την απόρριψη από το Συμβούλιο της Επικρατείας και της τελευταίας προσφυγής επιχειρηματιών εναντίον του. Παρόλο που η απόφαση δεν έχει καθαρογραφεί, το περιεχόμενό της πλέον έχει γίνει γνωστό και επίσημα στον Δήμο Χανίων, όπως έκανε γνωστό χθες ο Δήμαρχος, Τάσος Βάμβουκας, στη διάρκεια  της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.Νωρίτερα, ο επικεφαλής της “Πρωτοβουλίας Πολιτών”, Γιάννης Σαρρής, είχε αναφερθεί για πολλοστή φορά στο θέμα της αναθεώρησης, επισημαίνοντας πως ο Δήμαρχος είχε δεσμευτεί να φέρει το θέμα προς συζήτηση σε ειδική συνεδρίαση μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, με τον Δήμαρχο να απαντά πως αυτό θα γίνει το αμέσως επόμενο διάστημα.

Θυμίζουμε πως για την αναθεώρηση του κανονισμού, είχε συσταθεί ειδική επιτροπή αποτελούμενη από αντιδημάρχους και υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου Χανίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα της επιτροπής με όλες τις αλλαγές που προτείνονται, έχει παραδοθεί στον Δήμαρχο από τον περασμένο Απρίλιο. Ωστόσο, αναμενόταν η απόφαση του ΣτΕ για να προχωρήσει η τροποποίηση.Προχωρά η οδός Χάληδων

Στο μεταξύ, με γοργούς ρυθμούς προχωρά το έργο της ανάπλασης της οδού Χάληδων και της Πλατείας Μητρόπολης με στόχο να τελειώσει τον ερχόμενο Απρίλιο. Το έργο υλοποιείται με ίδιους πόρους του Δήμου Χανίων και έχει προϋπολογισμό 925 χιλιάδων ευρώ.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Βάμβουκας, η οδός Χάληδων θα μονοδρομηθεί στο σύνολο της, τα πεζοδρόμια θα είναι συνεπίπεδα με το δρόμο και θα διαχωρίζονται με αστικό εξοπλισμό, ενώ θα αντικατασταθούν οι στύλοι φωτισμού. Επίσης θα περάσει δίκτυο οπτικών ινών και θα γίνει αλλαγή στο δίκτυο αποχέτευσης.