Ξεκίνησε η δίκη για το μεγάλο κύκλωμα εμπορίας όπλων στην Κρήτη

0
48

Συνολικά κατηγορούνται 27 άτομα για παραβάσεις της νομοθεσίας περι όπλων

Μετά από αρκετές αναβολές ξεκίνησε σήμερα στο  Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Χανίων η εκδίκαση της υπόθεση του κυκλώματος εμπορίας όπλων και πυρομαχικών που εξαρθρώθηκε το 2016, με 27 κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων και ενστόλων.

Όμως με το ξεκίνημα η δίκη διεκόπη καθώς ένας από τους κατηγορούμενους δεν μπορούσε να συμμετάσχει για λόγους υγείας, ενώ ορίστηκε νέα ημερομηνία σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον Ιούνιο του 2016 και σύμφωνα με την δικογραφία των αστυνομικών αρχών, η πολυμελής εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούνταν στην Κρήτη συστηματικά από το έτος 2007, στην παράνομη εισαγωγή, διακίνηση και  εμπορία όπλων και πυρομαχικών.

Ειδικότερα, μέλη της οργάνωσης προμηθεύονταν από χώρες του εξωτερικού, διαμέσου εταιρειών ταχυμεταφορών, μη λειτουργικά όπλα ή τμήματα όπλων και αφού τα τροποποιούσαν – μετέτρεπαν σε ενεργά, τα διοχέτευαν στην εγχώρια αγορά, σε χαμηλότερη τιμή (πέραν της μισής) της εμπορικής τους αξίας.

Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, ηγετικό ρόλο κατείχε 31χρονος συλληφθείς, ο οποίος  λάμβανε τις βασικές αποφάσεις για την οργάνωση, τη συμμετοχή και το συντονισμό των μελών της οργάνωσης και ήταν επιφορτισμένος με τη διενέργεια, σε αρχικό στάδιο της παραγγελίας από χώρες του εξωτερικού (Αυστρία, Γερμανία, Αμερική), συγκεκριμένων τύπων μη λειτουργικών όπλων από κοινού με άλλα δύο μέλη της οργάνωσης.