Χανιά | Μπαίνουν μπουλντόζες στην οδό Σήφακα: Πότε ξεκινούν οι κατεδαφίσεις – Τι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύουν το επόμενο διάστημα

0
83

Την Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου ξεκινά η κατεδάφιση των επτά ακινήτων που εφάπτονται στο Βυζαντινό Τείχος της Παλιάς Πόλης των Χανίων, στο τμήμα της οδού Σήφακα. Τις κατεδαφίσεις έχει αναλάβει ο Δήμος Χανίων ενώ το έργο θα συνεχιστεί από την Εφορεία Αρχαιοτήτων με συντήρηση και ανάδειξη του Τείχους, αλλάζοντας την όψη όλης της περιοχής που είναι γνωστή στους Χανιώτες ως “Μαχαιράδικα”.

Η απαλλοτρίωσή των ακινήτων έχει ολοκληρωθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού και οι ιδιοκτήτες έχουν αποζημιωθεί με ποσό που ξεπερνά τα 900.000 ευρώ.

“Τον περασμένο Ιανουάριο έγινε μια συνάντηση με την Αρχαιολογία και αποφασίστηκε α αναλάβει ο Δήμος την κατεδάφισή τους. Η σύμβαση υπογράφτηκε τον Σεπτέμβριο και περιμέναμε να ολοκληρωθεί η τουριστική περίοδος για να ξεκινήσουν οι εργασίες.” εξηγεί στο  zarpanews.gr ο αντιδήμαρχος των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Χανίων, Γιώργος Ξανθουδάκης και εξηγεί: “Ήδη ήρθε μια πιστοποιημένη εταιρεία για να απομακρύνει τα φύλλα αμιαντοτσιμέντου όπως ορίζει η νομοθεσία, κάτι που ολοκληρώθηκε σιτς 30 Νοεμβρίου και τώρα η αρχαιολογική υπηρεσία αδειάζει τα σκουπίδια μέσα από τα ακίνητα, με σκοπό την Πέμπτη να ξεκινήσει η κατεδάφιση”.

Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις

Για να ολοκληρωθούν οι εργασίες θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή για το διάστημα από 5 έως 22 Δεκεμβρίου, καθώς η οδός Σήφακα θα είναι κλειστή. 

Αναλυτικότερα, η είσοδος στην οδό Κανεβάρο θα επιτρέπεται μόνο για τους κατοίκους και η έξοδος θα γίνεται μέσω της Κατρέ. Από εκεί η Σήφακα θα είναι κλειστή και η εκτροπή της κυκλοφορίας των κατοίκων μόνο θα γίνεται μέσω των οδών Ποτιέ και Τσουδερών.