Γιατί βγήκε από τη φυλακή ο παιδοκτόνος της Κρήτης

0
47

Μετά από 19 χρόνια ο παιδοκτόνος της Κρήτης είναι ξανά ελεύθερος. Πριν από λίγες ημέρες, στις 23 Νοεμβρίου, πέρασε την πύλη εξόδου των φυλακών Δομοκού όπου βρισκόταν τα τελευταία δύο χρόνια.

Όπως σχολίασαν έγκριτοι νομικοί, η αποφυλάκιση του Μεταξάκη, καταδικασμένου σε τρις ισόβια, δρομολογήθηκε από τη στιγμή που έχει συμπληρώσει 19 έτη πραγματικής έκτιση σε συνδυασμό με το γεγονός ότι έχει επιδείξει καλή διαγωγή μέσα στη φυλακή και του αναγνωρίζεται η δυνατότητα να επανενταχθεί ομαλά στο κοινωνικό σύνολο.

Αναφέρεται ότι ως «καλή διαγωγή νοείται η αληθής και πραγματική θετική συμπεριφορά, που πηγάζει από την ενδόμυχη αποδοχή των κανόνων της προσήκουσας εκδηλωτικής συμπεριφοράς και η οποία συνιστά το θεμέλιο της διαπιστωμένης καλής διαγωγής, αποτελεί δε το ουσιώδες στοιχείο της προσωπικότητας και αποδεικνύει την ηθική βελτίωση του κρατούμενου» ενώ σε άλλο σημείο επισημαίνεται: «Επίσης, πρέπει να ερευνάται κατά πόσο ο κατάδικος παρέχει προσδοκία εντίμου βίου στο μέλλον και μάλιστα ότι μπορεί να επανέλθει ακινδύνως στην κοινωνία».

Ο Μεταξάκης είχε προσπαθήσει και στο παρελθόν να αποφυλακιστεί, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Αρχικώς έγκλειστος στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού, στη συνέχεια στις φυλακές του Κορυδαλλού και εν τέλει στις φυλακές του Δομοκού, είχε κάνει αλλεπάλληλες προσπάθειες πρωτίστως για άδειες και εν συνεχεία για αποφυλάκιση.

Η αποφυλάκισή του έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στο περιβάλλον της πρώην συζύγου του, Αργυρώς, που ενημερώθηκε άτυπα για την εξέλιξη αυτή. Ουδείς τους ενημέρωσε επίσημα. Η αλήθεια είναι ότι τον τελευταίο μήνα είχαν υπάρξει σχετικές πληροφορίες ότι επίκειται αποφυλάκιση του 60χρονου σήμερα παιδοκτόνου και γι’ αυτό είχαν το νου τους.

Ωστόσο δεν γνωρίζουν ακόμα τους όρους που τέθηκαν για την αποφυλάκισή του.

Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στον Γιώργο Μεταξάκη έχει απαγορευτεί να βρίσκεται στο Ηράκλειο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στην εβδομάδα ενδέχεται να υπάρξουν κάποιες εξελίξεις από την πλευρά της πρώην συζύγου και ίσως επιδιωχθεί και κάποια συνάντηση με τις εισαγγελικές Αρχές.