Μόνιμες προσλήψεις ζητούν οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Χανίων

0
41

Μόνιμες προσλήψεις στον νοσηλευτικό και εργαστηριακό τομέα, ζητά με ανακοίνωσή του το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Χανίων, καθώς – όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση – με το άνοιγμα νέων τμημάτων αυξήθηκαν κατακόρυφα και οι ανάγκες για προσωπικό.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Δ.Σ του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Χανίων καταγγέλλει για άλλη μια φορά με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την συνεχιζόμενη αποδυνάμωση του προσωπικού του νοσοκομείου μας και συγκεκριμένα του νοσηλευτικού και εργαστηριακού κλάδου που τόσο πολύ έχει ανάγκη ο χώρος μας.

Με το άνοιγμα νέων τμημάτων και ειδικοτήτων όπως:

-Αιμοδυναμικό-Πυρηνική Ιατρική-Παιδοχειρουργικό-Αγγειοχειρουργικό-Θωρακοχειρουργικό-Δερματολογικό-Ρευματολογικό οι ανάγκες για προσωπικό αυξήθηκαν κατακόρυφα και καλούμαστε να καλύψουμε με το ήδη υπάρχον «εξαντλημένο» προσωπικό την λειτουργία των νέων τμημάτων.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι σε 625 οργανικές θέσεις του νοσηλευτικού προσωπικού, υπηρετούν 373 μόνιμοι υπάλληλοι πλην των μακροχρόνιων αναρρωτικών για σοβαρούς λόγους υγείας, και 37 με ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Σε 111 οργανικές θέσεις του Εργαστηριακού τομέα υπηρετούν 65 άτομα μόνιμου προσωπικού και 9 με ελαστικές σχέσεις εργασίας. Για το διάστημα από το 2015 έως και σήμερα έχουμε συνολικά 51 αποχωρήσεις μόνιμου προσωπικού είτε με συνταξιοδότηση είτε με μετάταξη.

Όπως μπορεί να αντιληφθεί ο καθένας μας δεν υπάρχει περιθώριο είτε για μετατάξεις είτε για αποσπάσεις σε άλλα νοσοκομεία, αφού φράσαμε στο σημείο να υπάρχουν τμήματα όπου κάνει νυχτερινή βάρδια μία νοσηλεύτρια με δεκάδες ασθενείς ,με όποιο κίνδυνο συνεπάγεται αυτό!!

Αίτημα μας δεν είναι η απαγόρευση των μετατάξεων των συναδέλφων μας γιατί κατανοούμε τις προσωπικές ανάγκες του καθενός αλλά να υπάρχει άμεση αναπλήρωση των κενών θέσεων δημιουργούνται απ’αυτές!!

Πάγιο αίτημα μας είναι οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στον νοσηλευτικό και εργαστηριακό τομέα και όχι προσλήψεις με ελαστικές σχέσεις εργασίας που σαν αποτέλεσμα έχουν μόλις ο υπάλληλος εκπαιδευτεί και μπορεί να γίνει παραγωγικός να πρέπει να αποχωρήσει.

Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα επιτευχθεί ο στόχος όλων μας που είναι η αναβάθμιση των παροχών υγείας στον τόπο μας!!!!