Αποκόρωνας | Επανεντάχθηκαν οι 20 Κοινότητες στον χάρτη για την εξισωτική αποζημίωση

0
46

Τη χαρά και την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι στον νέο αναθεωρημένο χάρτη των περιοχών που λαμβάνουν εξισωτική αποζημίωση αγροτικών εκμεταλλεύσεων καθώς και των περιοχών που εξαιρούνται από αυτή συμπεριελήφθησαν οι 20 Κοινότητες του Δήμου Αποκορώνου, οι οποίες είχαν αρχικά εξαιρεθεί εκφράζει, με σημερινή του ανακοίνωση, ο δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης. 

Ο χάρτης αναρτήθηκε χθες από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο κ. Κουκιανάκης σημειώνει, ακόμη, στην ίδια ανακοίνωση ότι «τον Σεπτέμβριο του 2018 όπου διαπιστώσαμε ότι οι 20 Κοινότητες από τον Δήμο μας εξαιρούνται, ο Δήμος ξεκίνησε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να επανενταχθούν, αρχικά με τη συνάντηση του Δημάρχου με τον υπουργό κύριο Πολάκη, στη συνέχεια με τη συνεργασία του πολιτικού γραφείου της κυρίας Βαγιωνάκη και του ειδικού συνεργάτη της κυρίου Τσουρουνάκη, εν συνεχεία την ενημέρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο και την απόφαση έκδοσης ομόφωνου ψηφίσματος την οποία ανέλαβε ο εντεταλμένος σύμβουλος Πρωτογενή Τομέα του Δήμου κ. Σταύρος Σταυρουλάκης και αφού αναλύθηκαν όλες οι ιδιαιτερότητες των περιοχών του Δήμου καιτεκμηριώθηκαν οι λόγοι οι οποίοι δεν έπρεπε να εξαιρεθούν οι κοινότητες μας απεστάλει στο υπουργείο όπου ακολούθησε η σχετική διαβούλευση και η δέσμευση του ειδικού γραμματέα του υπουργείου ότι το αίτημά μας θα εξεταστεί ενδελεχώς».

Και ο κ. Κουκιανάκης καταλήγει: «Εκ των πραγμάτων απεδείχθη ότι το αίτημά μας εξετάστηκε και αποδόθηκε το δίκιο των αιτημάτων μας. Ο Δήμος Αποκορώνου εκφράζει την ικανοποίησή του για τη θετική αυτή εξέλιξη για τον Δήμο μας προς την ηγεσία του υπουργείου, καθώς και σε όλους όσους συντέλεσαν σε αυτό, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή συμπαρατάχτηκαν και στήριξαν έμπρακτα το αίτημά μας αποδεικνύοντας ότι η σωστή συνεργασία σε όλα τα επίπεδα της διοίκησης μπορεί να επιφέρει πολύ θετικά αποτελέσματα για τον τόπο μας».