Ν. Χανίων | Απαντήσεις σε 6 ζητήματα ζητούν οι ξενοδόχοι από όλους τους υποψήφιους δημάρχους

0
36

Απαντήσεις σε έξι συγκεκριμένα ζητήματα ζητά απ’ όλους τους υποψήφιους δημάρχους του Νομού η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Χανίων.

Σε σημερινή της ανακοίνωση, η Ένωση σημειώνει τα εξής:

«Με αφορμή τις επικείμενες δημοτικές εκλογές η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Χανίων, απευθύνει πρόσκληση προς όλους τους υποψήφιους δημάρχους, να δηλώσουν τις προθέσεις τους σχετικά με την τουριστική ανάπτυξη του Νομού.

Συγκεκριμένα όπως πολλές φορές έχουμε αναφέρει η τουριστική ανάπτυξη των τελευταίων οκτώ ετών οφείλεται κυρίως στις τεράστιες προσπάθειες του ιδιωτικού τομέα (ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφετέριες κ.τ.λ.) και φυσικά σε όλους τους εμπλεκόμενους στον κύκλο της τουριστικής οικονομίας (ταξί, λεωφορεία κ.τ.λ.).

Είναι φανερό ότι, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες κάποιων δημάρχων, οι υποδομές, όπως άλλωστε μαρτυρούν και οι ίδιοι οι επισκέπτες μας, είναι πολύ πίσω και χρειάζονται άμεσα συντήρηση και αναβάθμιση.

Ζητάμε λοιπόν, να γνωρίζουμε από τους υποψήφιους δημάρχους τα παρακάτω:

1. Αναβάθμιση υποδομών (δρόμοι, πεζοδρόμια, δεντροφύτευση, πάρκα): τι προτίθενται να κάνουν, σε ποιες περιοχές και με τι πόρους. Επισημαίνουμε το γεγονός ότι όλες οι περιοχές σε όλους τους δήμους έχουν ανάγκη από βελτίωση των υποδομών τους εξωραϊσμό, αισθητική αναβάθμιση, παραδείγματος χάριν απομάκρυνση φωτεινών επιγραφών όπου πολύ απλά ο νόμος δεν τηρείται.

2. Φαινόμενο Airbnb: επαναλαμβάνουμε ότι είναι μια τάση της αγοράς, καλοδεχούμενη, και θα θέλαμε να γνωρίζουμε, στον βαθμό που επιτρέπεται στις Δημοτικές Αρχές, πώς μπορεί να μπει σε ένα σοβαρό και ελεγχόμενο πλαίσιο αυτή η δραστηριότητα, αφού μέχρι τώρα, πέραν από τα γνωστά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί είναι γνωστό σε όλους ότι οι υποδομές υποφέρουν, ενώ υπάρχει πρόβλημα στέγασης, ασφάλειας σε πολυκατοικίες, γειτονιές κ.τ.λ.

3. Έχουμε επαναλάβει πολλές φορές την ανάγκη για δημιουργία γηπέδου γκολφ στο νομό Χανίων. Ποια είναι η άποψη των υποψήφιων δημάρχων; Θέλουν τη δημιουργία γηπέδου γκολφ ή όχι;

4. Συγκεκριμένες παραλίες με περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλους, έχουν προβλήματα από την ανεξέλεγκτη ροή επισκεπτών, οι οποίοι παρκάρουν οπουδήποτε, τοποθετούν σκηνές για να περάσουν τη μέρα τους κ.τ.λ. Θέλουμε να γνωρίζουμε πώς σκέπτονται να βελτιώσουν και να αναπτύξουν αυτές τις παραλίες και τι θα κάνουν άμεσα για το ανεξέλεγκτο πάρκινγκ και την ελεύθερη, δηλαδή παράνομη, κατασκήνωση.

5. Επειδή γίνεται πολύς λόγος για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, καλό θα ήταν να γνωρίζουμε τις απόψεις τους για το ελεύθερο ωράριο των καταστημάτων (σε συνεργασία με την Περιφέρεια), το οποίο βάση νόμου είναι έτσι και αλλιώς 9:00 – 21:00, έτσι ώστε όσοι επιθυμούν να μένουν ανοιχτοί ή όσοι επιθυμούν διευρυμένο ωράριο να μπορούν και να το πράττουν.

6. Παράνομη στάθμευση: πρέπει οι υποψήφιοι δήμαρχοι να μας ενημερώσουν πως θα ελέγξουν αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο το οποίο δημιουργεί προβλήματα σε κατοίκους, επισκέπτες και μια θλιβερή εικόνα.

Ιδιαίτερα σε τουριστικές περιοχές, εταιρίες ενοικιαζομένων αυτοκινήτων έχουν φτάσει στο σημείο να χρησιμοποιούν δρόμους και πεζοδρόμια για τη στάθμευση των αυτοκινήτων τους και το πλύσιμο αυτών με ό,τι κίνδυνο συνεπάγεται αυτό για διερχόμενα αυτοκίνητα και πεζούς.

Τα παραπάνω ερωτήματα είναι σημαντικά κατά την άποψή μας δεδομένου ότι με τη σωστή πολιτική μπορούν να διαμορφώσουν τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του Νομού Χανίων και την ευημερία της κοινωνίας».