Αποκάλυψη για τις φωτιές που κατέκαψαν το καλοκαίρι τον Αποκόρωνα

0
146

Οι αρχές έχουν φτάσει στα ίχνη τουλάχιστον ενός εμπρηστή ενώ ο φάκελος έχει σταλεί ήδη στον Εισαγγελέα – Αποκάλυψη του δημάρχου Αποκορώνου – Η μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε λίγες μέρες μετά την τραγωδία στο Μάτι και που κατέστρεψε τον Πευκοδάσος αλλά και οι πυρκαγιές που ακολούθησαν, φαίνεται οτι δεν ήταν τυχαίες

Στόχος εμπρησμού φαίνεται οτι έγινε το καλοκαίρι ο Αποκόρωνας καθώς σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο δήμαρχος Αποκόρωνα Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ήδη οι έρευνες του ανακριτικού τμήματος των πυροσβεστικών αρχών, έχουν φτάσει στα ίχνη τουλάχιστον ενός εμπρηστή ενώ ο σχετικός φάκελος έχει διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα.

Ο κ. Κουκιανάκης κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου Αποκόρωνα, ενημερώνοντας το σώμα, αναφέρθηκε στον εφιάλτη του περυσινού καλοκαιριού, τονίζοντας οτι οι ανησυχίες του, οτι οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν, αρχής γενομένης από τις 23 Ιουλίου ως τα τέλη Αυγούστου, δεν ήταν τυχαίες και οτι κάποιοι είχαν “βάλει στο μάτι”τον Αποκόρωνα, φαίνεται να επιβεβαιώνονται.

“Μετά τις 23/7 ως τα τέλη Αυγούστου είχαμε τουλάχιστον 4 με 5 φωτιές σε συγκρεκριμένες περιοχές του Αποκόρωνα, σε χρονικό διάστημα που ευνοούσαν την εξάπλωση των πυρκαγιών… “Εξέφρασα δημόσια την ανησυχία μου για τον τρόπο και την χρονική στιγμή που έλαβαν χώρα οι πυρκαγιές στον Αποκόρωνα. Εναγωνίως προσπαθούσα να αναδείξω το θέμα. Οι φωτιές δεν ήταν τυχαίες”, ανέφερε αρχικά ο δήμαρχος Αποκόρωνα, για να αποκαλύψει αργότερα στους δημοτικούς συμβούλους, την πληροφορία οτι όντως οι αρχές επιβεβαιώνουν τις υποψίες που εκφράστηκαν τόσο από τον ίδιο όσο και μεταξύ των κατοίκων της περιοχής.

“Οι πυρκαγιές εξιχνιάστηκαν και δυστυχώς επαληθεύτηκα. Θα ήθελα και από το βήμα αυτό, να δώσουμε τα εύσημα στο ανακριτικό τμήμα της ΠΥ αλλά παράλληλα αναρωτιέμαι, τώρα επί δύο μήνες, αφού η δικογραφία έχει σταλεί στον Εισαγγελέα, γιατί μέχρι σήμερα το αρχηγείο της ΠΥ, δεν έχει ανακοινώσει το αποτέλεσμα των προανακριτικών πράξεων”, διερωτήθηκε ο κ. Κουκιανάκης ο οποίος εμφανίστηκε ενοχλημένος από το γεγονός οτι δεν έχουν ανακοινωθεί τα αποτελέσματα των ερευνών που έδειξαν, σύμφωνα με τα όσα είπε, οτι ο Αποκόρωνας έπεσε θύμα εμπρησμού..

“Δεν γνωρίζουν ολοι, οτι η χαλαρότητα, η μη δημοσιοποίηση των γεγονότων για να μην πω κάτι άλλο ενισχύει τους επίδοξους εμπρηστές; Πώς είναι δυνατόν μια τέτοια επιτυχία των πυροσβεστικών υπηρεσιών να μην δίνεται στη δημοσιότητα ενώ συνάνθρωποι μας έχασαν το βιο τους και ζητούν απαντήσεις; Μου είναι ακατονήτο, μου είναι αδιανόητο” σημείωσε ο κ .Κουκιανάκης προσθέτοντας οτι είναι αίτημα της τοπικής κοινωνίας όχι μόνο ο εντοπισμός του δράστη ή των δραστών αλλά και η γνωστοποίηση των αιτιών και των κινήτρων που κρύβονται πίσω από την εμπρηστική ενέργεια.

“Καλώ το αρχηγείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να δώσει στη δημοσιότητα το αποτέλεσμα των  ερευνών του ανακρητικού τμήματος, αν δεν το έχουν πράξει, να δώσουν στη δημοσιότητα τα αίτια και την σκοπιμότητα με την οποία έδρασαν ο δράστης ή οι δράστες”, κατέληξε ο κ. Κουκιανάκης.

Σε επικοινωνία του Flashnews.gr με ανώτερο στέλεχος της πυροσβεστικής, ενημερωθήκαμε ότι όντως τουλάχιστον μια από τις πυρκαγιές που ξέσπασαν στον Αποκόρωνα το περασμένο καλοκαίρι, οφείλονταν σε εμπρησμό, ωστόσο το κατα πόσο οι φωτιές που εκδηλώθηκαν τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, ήταν το αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών και κατ’εξακολούθηση έργο εμπρηστών, μένει να διευκρινιστεί.