Τουρισμός | Οι Ισραηλινοί επιλέγουν τη Θεσσαλονίκη και τον χειμώνα

0
44

Τη Θεσσαλονίκη θα προτιμήσουν και τον χειμώνα πολλοί Ισραηλινοί τουρίστες, όπως δείχνει το αυξημένο ενδιαφέρον που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες από τουριστικούς παράγοντες του Τελ Αβίβ.

Δέκα ταξιδιωτικοί πράκτορες από την ισραηλινή πρωτεύουσα επισκέφθηκαν πριν από λίγες ημέρες τη Θεσσαλονίκη για να εξετάσουν από κοντά τις τουριστικές δυνατότητες της «Θεσσαλονίκης του Χειμώνα» ως συνέχεια μιας επιτυχημένης καλοκαιρινής σεζόν που έφερε στην πόλη χιλιάδες Ισραηλινούς τουρίστες.

Οι Ισραηλινοί κατέχουν ήδη την πρώτη θέση στον πίνακα κατάταξης διανυκτερεύσεων στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης, μεταξύ 20 εθνικοτήτων, το οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου.

Το fam trip που οργάνωσε από 1 έως 4 Νοεμβρίου ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης για τους 10 ταξιδιωτικούς πράκτορες -το πρώτο για φέτος στην προσπάθεια επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου- έγινε σε συνεργασία με το Γραφείο του ΕΟΤ Τελ Αβίβ, την Aegean Airlines και την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης.

Στους Ισραηλινούς επισκέπτες παρουσιάστηκαν όλες οι θεματικές ενότητες του τουρισμού της Θεσσαλονίκης αλλά και οι σημαντικότερες διαδρομές που συνδέουν την πόλη με γνωστούς τουριστικούς  προορισμούς στην Κεντρική Μακεδονία. Έμφαση δόθηκε στα εβραϊκά μνημεία και στις τουριστικές διαδρομές που σχετίζονται με την παρουσία και την ιστορία των Εβραίων της Θεσσαλονίκης, στο θαλάσσιο μέτωπο της πόλης, στα φεστιβάλ και στις διεθνείς εκθέσεις του χειμώνα, στη γαστρονομία, στη νυχτερινή Θεσσαλονίκη και στις παλιές και νέες αγορές (shopping).

Τα μνημεία UNESCO της πόλης, τα ρωμαϊκά, βυζαντινά και οθωμανικά μνημεία καθώς και οι δημοφιλείς προορισμοί όπως είναι οι Βεργίνα, Πέλλα, Μίεζα, Αμφίπολη, το Δίον, ο Όλυμπος, το Άγιον Όρος, τα Μετέωρα, οι Φίλιπποι Καβάλας, το Κιλκίς, η Κερκίνη κ.α., αποτέλεσαν μια ξεχωριστή παρουσίαση.

Η ομάδα των Ισραηλινών, συνοδευόμενη από τον επικεφαλής του Γραφείου ΕΟΤ Ισραήλ Χάρη Καλπίδη και την κα Debbie Spiegel, διευθύντρια της Aegean Airlines στο Ισραήλ (με σκοπό την έναρξη δύο εβδομαδιαίων πτήσεων κατά τη χειμερινή περίοδο από το Τελ Αβίβ στη Θεσσαλονίκη), ξεναγήθηκε σε Βέροια, Πέλλα και Βεργίνα. Ακολούθησε την εβραϊκή διαδρομή στην πόλη, γνώρισε τα Λαδάδικα και τη Βαλαωρίτου καθώς και το οινοποιείο – μουσείο Γεροβασιλείου στην Επανωμή Θεσσαλονίκης.