Συζήτηση στη Βουλή για την οδική ασφάλεια στην Κρήτη

0
42

Στον ΒΟΑΚ, στη βελτίωση του επαρχιακού οδικού δικτύου και στις δράσεις της Περιφέρειας για την οδική ασφάλεια στην Κρήτη, αναφέρθηκε ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Υποδομών Νίκος Ξυλούρης, εκπροσωπώντας τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας του Κοινοβουλίου.

Η συνεδρίαση με θέμα «Διαπιστώσεις, δράσεις και προτάσεις, με στόχο τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στην Κρήτη» αφορούσε την ενημέρωση των μελών της Επιτροπής από την Περιφέρεια Κρήτης, τον εκπρόσωπό της, Νίκο Ξυλούρη, σχετικά με τα έργα που έχουν δρομολογηθεί και βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο κ. Ξυλούρης, ενημερώνοντας τα μέλη της κοινοβουλευτικής Επιτροπής με τη συμμετοχή των κρητικών βουλευτών Αντώνη Μπαλωμενάκη, Βάλιας Βαγιωνάκη, Μανώλη Συντυχάκη, επισήμανε πως για την Περιφέρεια παραμένει πρώτη προτεραιότητα να κινηθούν έγκαιρα οι διαδικασίες από το αρμόδιο Υπουργείο για να προχωρήσει η υλοποίηση του έργου του ΒΟΑΚ,  ένας σύγχρονος
αυτοκινητόδρομος από την Κίσαμο μέχρι τη Σητεία, με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Ο κ. Ξυλούρης, στην ενημέρωση για το επαρχιακό οδικό δίκτυο, ανέφερε ως σημαντικό το γεγονός ότι δημοπρατείται άμεσα το έργο της Περιφέρειας Κρήτης για τη βελτίωση 457 επικίνδυνων σημείων του επαρχιακού οδικού δικτύου σε όλη την Κρήτη.

Επίσης εξίσου σημαντικό, όπως ανέφερε, είναι ότι αναμένεται να προχωρήσει η δημοπράτηση της μελέτης του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης για την οδική ασφάλεια του ΒΟΑΚ, προϋπολογισμού 25 εκατομμυρίων ευρώ, στην οποία περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων το τμήμα Γεωργιούπολη – Πετρές, ο κόμβος του Πολυτεχνείου Κρήτης και ο κόμβος Αγίας Πελαγίας Ηρακλείου.

Ο κ. Ξυλούρης ενημέρωσε, τέλος, την Επιτροπή δίδοντας παράλληλα έγγραφα στοιχεία για άλλα έργα υποδομών και ανάπτυξης που υλοποιεί ήδη η Περιφέρεια Κρήτης.