Κρήτη: Έφυγε από τη ζωή γνωστός πρώην Δήμαρχος

0
118

Την τελευταία του πνοή άφησε ο Γιάννης Ρομπογιαννάκης μία εμβληματική μορφή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Κρήτης.

Ο Γιάννης Ρομπογιαννάκης έφυγε σε ηλικία 78 ετών καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Διατέλεσε δήμαρχος Μοιρών από το 1982 μέχρι το 1990.

Με ανακοίνωσή της η Ένωση Δημάρχων Κρήτης εκφράζει τα συλλυπητήριά της στους οικείους του:

«Η Ένωση Δημάρχων Κρήτης (ΕΝ.ΔΗ.Κ.) πληροφορήθηκε τη θλιβερή είδηση του θανάτου του αγαπητού συναδέλφου και φίλου Γιάννη Ρομπογιαννάκη, πρώην Δημάρχου Μοιρών και εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά της στην οικογένειά του.

Ο Γιάννης Ρομπογιαννάκης με μακρά διαδρομή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, τον πρώτο και δεύτερο βαθμό, θήτευσε Δήμαρχος Μοιρών  και υπήρξε εκλεγμένο μέλος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ηρακλείου και Αντινομάρχης.

Η διαδρομή και η δράση του σημάδεψαν την πολιτική, κοινωνική και αυτοδιοικητική ζωή του τόπου μας. Ξεχώριζε για πολλά, χαρακτηριστική όμως ήταν η απλότητα, η εργατικότητα, η διορατικότητα και η σαφήνεια του λόγου του.

Άνθρωπος διεκδικητικός και ενεργός, παθιαζόταν με την άμεση και αποτελεσματική επίλυση των προβλημάτων και των υποθέσεων της τοπικής κοινωνίας που υπηρέτησε για πολλά χρόνια.

Ένας γνήσιος δημοκράτης, με προσήλωση σε υψηλά ιδανικά, αρχές και αξίες.Αγαπητός στους συναδέλφους του για την απλότητα και ευγένεια του χαρακτήρα του.

Το έργο που δημιούργησε στο  Δήμο  Μοιρών έδωσε πνοή και προοπτική για τη μελλοντική ανάπτυξη της περιοχής.

Αγαπητέ συνάδελφε θα μας λείψουν η αρχοντιά σου, η μεγαλοψυχία σου και η σεμνότητά σου.

Καλό σου ταξίδι.
Αιωνία η μνήμη σου.

Εκ μέρους του ΔΣ της ΕΝ. ΔΗ.Κ.
Ο πρόεδρος
Ζαχαρίας Δοξαστάκης
Τ. Δήμαρχος Χερσονήσου»