Ισχυρός σεισμός έγινε αισθητός και στα Χανιά

0
148

Ο σεισμός παρά την απόσταση έγινε αισθητός και στα Χανιά λόγω του μεγάλου μεγέθους του                                   Η σεισμική δόνηση συνέβη στη 1.54 μετά τα μεσάνυχτα δυτικά της Πελοποννήσου, ωστόσο λόγω του μεγέθους του έγινε αισθητός ακόμα και στα βόρεια του νομού Χανίων.

Συγκεκριμένα το επίκεντρο του σεισμού καταγράφηκε 38χλμ νοτιοδυτικά της Ζακύνθου και ήταν ισχυρός 6.8 βαθμοί της κλίμακας ρίχτερ με μικρό εστιακό βάθος 10 χλμ.

Λόγω της ισχυρής έντασης η δόνηση εκτός από τις περιοχές κοντά στο επίκεντρο, δηλαδή τη Ζάκυνθο και την Πελοπόννησο, έγινε αισθητή ακόμα και στα δυτικά της Κρήτης και κυρίως στα βόρεια του νομού Χανίων, αλλά και σε άλλες περιοχές όπως η Αθήνα.

Να σημειωθεί ότι καταγράφηκε δυνατός μετασεισμός της τάξεως των 5.2 ρίχτερ στην ίδια περιοχή λίγη ώρα μετά, στις 2.09, ενώ μισή ώρα νωρίτερα πριν τον μεγάλο σεισμό των 6,8 ρίχτερ είχε καταγραφεί επίσης δυνατός σεισμός 5,1 βαθμών ρίχτερ.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων από Ζάκυνθο και Πελοπόννησο ο σεισμός ήταν πάρα πολύ δυνατός και έντονος και με μεγάλη διάρκεια. Είχε σαν αποτέλεσμα να μετακινηθούν και να πέσουν αντικείμενα εντός των χώρων.