Κρήτη | Μήνυση σε βάρος 60χρονου μετά τη σεξουαλική παρενόχληση σε συμμαθητές

0
44

Οργή στην εκπαιδευτική – και όχι μόνο – κοινότητα, που ζητά να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση, έχει προκαλέσει η καταγγελία-σοκ στην οποία προχώρησε 15χρονος μαθητής και η οικογένειά του για σεξουαλική παρενόχληση τού μαθητή από 60χρονο συμμαθητή του, ο οποίος ήδη έχει απομακρυνθεί από το σχολικό περιβάλλον.

Την υπόθεση έφερε πρώτη στο φως η εφημερίδα “Νέα Κρήτη” με το χθεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της, το οποίο προκάλεσε αίσθηση στην κοινωνία και έκανε τον γύρο της Ελλάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 60χρονος μαθητής κάλεσε τον 15χρονο συμμαθητή του στο σπίτι του, όπου αρχικά είδαν “ροζ” ταινίες, ενώ στη συνέχεια ο 60χρονος άνδρας, σύμφωνα με την καταγγελία του ανήλικου μαθητή, επιχείρησε να τον οδηγήσει στο κρεβάτι, παρά τη θέλησή του.

Ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης Γιώργος Τερζάκης, από την πλευρά του, στέλνει μήνυμα ότι για το θέμα θα γίνει οτιδήποτε είναι δυνατόν προκειμένου να λάμψει η αλήθεια. Ταυτόχρονα, εξήγησε ότι πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αμαυρώνει την προσπάθεια που κάνουν μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι σε ό,τι αφορά τη γνώση σε προχωρημένες ηλικίες.

«Μιλάμε για ένα μεμονωμένο περιστατικό, το οποίο διερευνάται απ’ όσους έχουν εμπλακεί, μιας και υπάρχει η συγκεκριμένη καταγγελία. Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της έρευνας και να διερευνηθούν τα πραγματικά περιστατικά, το σχολείο θα αντιμετωπίσει το όλο θέμα με τη διάσταση που αρμόζει στη συγκεκριμένη περίπτωση. Μας στεναχωρεί όμως το γεγονός ότι τέτοιου τύπου περιστατικά μπορεί να αμαυρώσουν την προσπάθεια των ηλικιωμένων ανθρώπων να ξαναεπιστρέψουν στα θρανία. Γι’ αυτό να τονίσουμε πως θέλουμε όλος ο κόσμος να έρθει στο σχολείο και να μορφωθεί, γιατί η γνώση είναι δύναμη», τόνισε ο κ. Τερζάκης.

Πρόκειται πάντως για μια ανατριχιαστική υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης ανήλικου μαθητή από 60χρονο συμμαθητή του, που έχει συγκλονίσει την κοινωνία μας.

Ο 60χρονος και ο 15χρονος είναι συμμαθητές και φοιτούν σε σχολείο της Κρήτης, αν και η προσπάθεια σεξουαλικής παρενόχλησης δεν έγινε στους χώρους του σχολείου, αλλά στο σπίτι του 60χρονου. Το θέμα έλαβε τεράστιες διαστάσεις, ενώ έχει ήδη υποβληθεί μήνυση κατά του 60χρονου από τους γονείς του παιδιού. Παράλληλα, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, δόθηκαν καταθέσεις και από άλλους μαθητές, ενώ θύματα των σεξουαλικών ορέξεων του 60χρονου φαίνεται να έχουν πέσει και άλλα παιδιά-μαθητές του σχολείου, οπότε και υπήρξε άμεσα κινητοποίηση για να απομονωθεί ο 60χρονος από τους ανηλίκους.

 

Ο 60χρονος θα εξακολουθεί να είναι εκτός σχολικού περιβάλλοντος μέχρι να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση, που διερευνάται σε βάθος, όπως τόνισε ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης.

Οι γονείς πάντως εκφράζουν τον φόβο και την αγωνία τους για το τι θα μπορούσε, όπως λένε, αυτός ο άνθρωπος να προκαλέσει στην ψυχή και το σώμα των παιδιών τους.