Πίστωση 500.000 ευρώ για συντήρηρη δρόμων στον Δήμο Αποκορώνου

0
76

Πίστωση ύψους 500.000 ευρώ για το έργο «Συντήρηση Δημοτικού Οδικού Δικτύου Δήμου Αποκορώνου Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, Περιφέρειας Κρήτης» εγκρίθηκε με απόφαση του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών Γιώργου Δέδε.

«Καθοριστική για την έγκριση της χρηματοδότησης, ήταν η πρόσφατη συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη και τους άλλους βουλευτές του νομού Χανίων, όπου τέθηκε το ζήτημα και εξηγήθηκε η αναγκαιότητα και η υψηλή μελετητική ωριμότητα από πλευράς δήμου για την εκτέλεση και του συγκεκριμένου έργου», επισημαίνει σε σημερινή του ανακοίνωση ο Δήμος Αποκορώνου.

Και προσθέτει: «Με την υλοποίηση αυτού του έργου, ουσιαστικά συμπληρώνονται όλες οι απαιτούμενες άμεσες παρεμβάσεις συντήρησης και αποκατάστασης της δημοτικής οδοποιίας, κυρίως εντός των οικισμών του Δήμου. Σημειώνεται ότι, σήμερα είναι σε εξέλιξη 4 σημαντικές εργολαβίες αποκατάστασης ζημιών στο δημοτικό και αγροτικό οδικό δίκτυο του Δήμου Αποκορώνου από την περυσινή μεγάλη θεομηνία. Ο συνολικός προϋπολογισμός των 4 έργων που εκτελούνται είναι 1.730.000 ευρώ και αφορούν το σύνολο του Αποκόρωνα, κάτι που θα γίνεται καθημερινά αντιληπτό με την καθημερινή υλοποίηση εργασιών σε κάθε οικισμό του δήμου. Απλά χρειάζεται υπομονή γιατί δεν είναι δυνατόν να υλοποιηθούν όλα ταυτόχρονα», σημειώνει ο Δήμος Αποκορώνου.

Παράλληλα, επισημαίνει: «Είναι σαφές ότι οι ανάγκες είναι πάντοτε μεγαλύτερες από τις διαθέσιμες πιστώσεις, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι και με αυτές τις επιπλέον 500.000 ευρώ θα υλοποιηθούν αναγκαίες παρεμβάσεις και δίκαια αιτήματα των κοινοτήτων του Αποκόρωνα, πέρα από κάθε προσδοκία και πέρα από κάθε σύγκριση με το πρόσφατο παρελθόν. Αν μάλιστα συνυπολογιστεί και η αναμενόμενη μετά από 2-3 μήνες έναρξη των εργασιών αποκατάστασης των ζημιών σε όλο το επαρχιακό δίκτυο του Δήμου από την Αντιπεριφέρεια Χανίων (ύψους 1.500.000 ευρώ), καθώς και η δημοπράτηση επεμβάσεων στην παλαιά εθνική οδό (Καλύβες, από Νιο Χωριό έως Βρύσες και από Ασπρουλιάνους έως Δράμια), τότε είναι σαφές ότι συντελείται μια άνευ προηγουμένου αναβάθμιση του οδικού δικτύου του Δήμου Αποκορώνου. Κορυφαίο βέβαια έργο θα είναι η αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας του ΒΟΑΚ από Γεωργιούπολη έως Πετρέ, ύψους 8.700.000 ευρώ, που έχει πλήρη ωριμότητα και για το οποίο ζητούμε και αναμένουμε την άμεση δημοπράτησή του.

Ο Δήμος Αποκορώνου ευχαριστεί το Υπουργείο Υποδομών, τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη και τους βουλευτές του νομού Χανίων, για την εξασφάλιση της προαναφερόμενης πίστωσης των 500.000 ευρώ», καταλήγει η ανακοίνωση.