Αποκατάσταση κακοτεχνιών στο Νοσοκομείο Χανίων

0
57

Στην αντικατάσταση τμημάτων των σωληνώσεων θέρμανσης και κλιματισμού που κατά καιρούς παρουσιάζουν διαρροές προχωράει το Νοσοκομείο Χανίων. Μάλιστα σύμφωνα με τεχνική έκθεση του ΟΑΚ που έλεγξε τις σωληνώσεις του ιδρύματος διαπιστώθηκαν κακοτεχνίες από την εποχή της κατασκευής τους κυρίως στο θέμα της μόνωσης.

Το κόστος της συνολικής αντικατάστασης θα έφτανε τα 165.000 ευρώ, ωστόσο με τη σύμφωνη γνώμη των μηχανικών του ΟΑΚ θα γίνει αντικατάσταση των σωληνώσεων όπου διαπιστώνεται πρόβλημα που εκτιμάτε ότι δεν θα κοστίσει πάνω από 30.000 ευρώ.

«Έχουν εντοπιστεί 7 σημεία όπου θα κάνουμε παρεμβάσεις αυτήν την περίοδο καθώς είναι η κατάλληλη αφού το φθινόπωρο δεν δουλεύει τόσο πολύ ούτε η θέρμανση, ούτε η ψύξη. Πρέπει να επισημάνω εδώ πως επειδή είδα με έκπληξη σε κάποια site να αναφέρουν για “βατραχοπέδιλα” που πρέπει να έχει κάποιος στο νοσοκομείο και σε κάποια άλλα ότι “καταρρέει το Νοσοκομείο” ότι πρόκειται για σωληνώσεις κλιματισμού και θέρμανσης και όχι παροχής νερού, επομένως το νερό που πέφτει είναι ελάχιστο» δήλωσε στα “Χ.Ν.” ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Μηνάς Βουλγαρίδης.

Σύμφωνα με τον κ. Βουλγαρίδη οι διαρροές ξεκίνησαν εδώ και μια πενταετία και οφείλονται σε κακοτεχνίες την περίοδο της κατασκευής του κτηρίου.

«Οι σωληνώσεις μέσα στο Νοσοκομείο καταλαμβάνουν μια έκταση 6.418 μέτρα. Κάναμε μια επισκευή, παρουσιάζονταν διαρροή σε ένα άλλο, την επισκευάζαμε παρουσιάζονταν νέα διαρροή. Για αυτό κάναμε μια προγραμματική σύμβαση με τον ΟΑΚ για να δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε το θέμα. Σκεφτόμασταν την ριζική αλλαγή των σωληνώσεων και στα 6.418 μ. Μηχανικοί του ΟΑΚ έλεγξαν το Νοσοκομείο και προχώρησαν σε μια τεχνική έκθεση που αναφέρει ότι οι διαρροές ευθύνονται σε οξυδώσεις και στο ότι η εξωτερική μόνωση των σωλήνων όταν κατασκευάστηκε ήταν ελλιπής και κακή. Δεν δικαιολογείται μέσα σε τόσα χρόνια να υπάρχουν οξειδώσεις! Ο αριθμός των βλαβών, μας είπαν οι μηχανικοί του ΟΑΚ, δεν δικαιολογεί επίσης εκτεταμένη επέμβαση με συνολική αντικατάσταση του δικτύου. Χρειάζεται παρακολούθηση της λειτουργίας του δικτύου, εξεύρεση των αιτιών που προκαλούν τις διαρροές και παρεμβάσεις. Αν αλλάζαμε όλες τις σωληνώσεις η δαπάνη θα ήταν 165.000 ευρώ. Με τις παρεμβάσεις που μας συστήνει η τεχνική έκθεση η δαπάνη καταλήγει στα 29.000 ευρώ και ακολουθούμε αυτό το δρόμο» λέει ο διοικητής του Νοσοκομείου.

Παράλληλα σημειώνει πως η κατασκευή των σωληνώσεων είναι τέτοια που αν διαπιστωθεί διαρροή σε ένα τμήμα δεν μπορεί να απομονωθεί και να γίνει η επιδιόρθωση αλλά να διακοπεί η λειτουργία σχεδόν στο μισό Νοσοκομείο!

Στάζει η οροφή στην Ορθοπεδική κλινική

ΟΡΟΦΗ

Ασθενείς και συγγενείς τους επικοινώνησαν με τα “Χ.Ν.” και κάλεσαν δημοσιογράφο στο χώρο της Ορθοπαιδικής κλινικής. Σε ένα δωμάτιο, συγκεκριμένα στο 6, η οροφή σε διάφορα σημεία είναι σε κακή κατάσταση και υπάρχει διαρροή νερού. Μάλιστα σε ένα σημείο του δωματίου το νερό πέφτει πάνω ακριβώς στο ακριανό κρεβάτι! Στο συγκεκριμένο δωμάτιο είναι σκισμένες οι κουρτίνες και σε κακή κατάσταση τα στόρια!