Βροχερός θα παραμείνει ο καιρός τη Δευτέρα – Πού θα βρέξει στην Κρήτη

0
50

Φθινοπωρινός αναμένεται να διατηρηθεί ο καιρός και τη Δευτέρα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους

Βροχερός θα παραμείνει ο καιρός σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων στη χώρα μας και τη Δευτέρα. Στην Κρήτη ο καιρός δε θα παρουσιάσει κάποια μεταβολή, καθώς προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις, ενώ κατά περιόδους θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Ειδικότερα σε όλη τη χώρα θα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες κυρίως στα ανατολικά και νότια, ενώ τοπικές βροχές είναι πιθανό να σημειωθούν στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Δείτε πιο αναλυτικά και σύμφωνα με το meteo.gr, πως θα διαμορφωθεί ο καιρός στη χώρα:

Νεφώσεις κατά περιόδους με τοπικές βροχές αναμένονται τη Δευτέρα, στη Θεσσαλία, την Κεντρική και Ανατολική Στερεά, την Ανατολική Πελοπόννησο, τις Σποράδες, την Εύβοια, το Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο και την Κρήτη.

Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι ελαφρώς αυξημένες στα νότια.

Οι θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 11 έως 24 βαθμούς, με εξαίρεση τη Δυτική Μακεδονία, όπου θα είναι 2 έως 4 βαθμούς χαμηλότερη, στα δυτικά ηπειρωτικά από 13 έως 28, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 13 έως 24, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 24, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 18 έως 26, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 16 έως 23, και στην Κρήτη από 19 έως 23 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές και νοτιοανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 18 έως 21 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 17 έως 23 βαθμούς.

 

Στην Κρήτη

Αναλυτικά η πρόγνωση ανά νομό, σύμφωνα με το meteo.gr:

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Νεφελώδης προβλέπεται ο ουρανός, με πιθανότητα βροχής στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας στο Ηράκλειο τη Δευτέρα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

 

Αρκαλοχώρι

Έντονη συννεφιά προβλέπεται στο Αρκαλοχώρι σε όλη τη διάρκεια της ημέρας με μικρή πιθανότητα βροχής. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 Μποφόρ. Το θερμόμετρο θα φτάσει τους 21 βαθμούς Κελσίου.

 

ΡΕΘΥΜΝΟ

Συννεφιά με αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας και μικρή πιθανότητα βροχής σε όλη τη διάρκεια της ημέρας στο Ρέθυμνο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

 

Ανώγεια

Βροχερός προβλέπεται ο καιρός κυρίως από τις μεσημεριανές ώρες και μετά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς 2 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

 

ΧΑΝΙΑ

Έντονη συννεφιά σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ το απόγευμα υπάρχει πιθανότητα να βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

 

Σφακιά

Βροχερός προβλέπεται ο καιρός κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ το πρωί θα βελτιωθεί και το απόγευμα αναμένεται να βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς. Το θερμόμετρο θα αγγίξει τους 23 βαθμούς Κελσίου.

 

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Νεφελώδης προβλέπεται ο καιρός με διαστήματα ηλιοφάνειας σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4  Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

 

Σητεία

Συννεφιασμένος προβλέπεται ο ουρανός σε όλη τη διάρκεια της ημέρας τη Δευτέρα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε αναλυτικούς χάρτες με την πρόγνωση του καιρού σε Ελλάδα και Κρήτη στο neakriti.gr