Οταν ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων εκποιεί τη δημόσια περιουσία και τη δημόσια… λογική!

0
48

Θα μπορούσε να είναι ανακοίνωση των παλαιομνημονιακών, η σημερινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων. «Είναι… αξιοποίηση αυτό που κάνουμε», λένε με την ανακοίνωσή των… Όπως έλεγαν παλιά, οι άλλοι, και τότε ο Τσίπρας θα… καταργούσε το Ταμείο… Αξιοποίησης (ΤΑΙΠΕΔ).

Τι άλλο, όμως, λένε; «… Το χαρτοφυλάκιο ακινήτων που θα περιέλθει στο Υπερταμείο είναι ακόμα υπό διαμόρφωση. Η μεταφορά ακινήτων ξεκίνησε σε μια ιδιαίτερα πιεστική περίοδο, όταν ακόμα η χώρα δεν είχε αφήσει πίσω της οριστικά την περίοδο των Μνημονίων. Υπό την πίεση της ανάγκης ταχείας ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης για την 4η αξιολόγηση, μεταφέρθηκαν ομάδες ακινήτων, οι οποίες στη συνέχεια αξιολογούνται εκ νέου. Όπως με σαφήνεια αναφέρουν σχετικές ανακοινώσεις των Υπουργείων Οικονομικών και Πολιτισμού, πολλά από τα ακίνητα που έχουν μεταφερθεί θα αφαιρεθούν από το Υπερταμείο, ενώ άλλα, που ακόμα δεν έχουν μεταφερθεί, θα προστεθούν στο χαρτοφυλάκιο…».

Λένε, δηλαδή ότι παρανόμως, ακόμη και με το νόμο τους, έχουν ενταχθεί στο Υπερταμείο, δημόσια ακίνητα για τα οποία, δεν θα ακυρωθεί η ένταξή των αλλά θα απενταχθούν με νεωτέρα! Αντί να καταπέσει το ΦΕΚ θα αναζητούνται οι… μύγες μες στο γάλα…

Λέγεται, ακόμη, στην ανακοίνωση του νεομνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ Χανίων: «… Ανήκει στο παρελθόν η παλαιοκομματική και παρωχημένη εικόνα συνεργατών Υπουργών που ασχολούνται αποκλειστικά με την επανεκλογή του πολιτικού προϊσταμένου τους και όχι με το κυβερνητικό έργο».

Πόσο… παρελθόν είναι η… παλαιοκομματική εικόνα, σκέφτομαι, όταν με την υπουργοποίηση Σταθάκη, ο τελευταίος… ανακάλυψε έναν φροντιστηριάρχη μαθηματικό, τον κομματάρχη του στα Χανιά, ως τον καταλληλότερο, ανά το πανελλήνιο (!), για τη θέση του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου στο υπουργείο του!

Σημείωση: Όλα όσα συζητάμε έχουν έναν σκοτεινό στόχο: Να εξαιρέσουν οι νεομνημονιακοί, μεθαύριο, ορισμένα ακίνητα και να περιφέρουν τους εαυτούς των, ως διασώστες της… Ακρόπολης, ενώ στην πραγματικότητα θα έχουν ενεχυριάσει, εκποιήσει για 99 χρόνια (!) το βιος τού πολύπαθου ελληνικού Λαού. Μακριά!