Δήμος Αποκορώνου | 140 περιστατικά στις παραλίες σε 2 χρόνια, κανένας πνιγμός με τους ναυαγοσώστες

Κανένας πνιγμός δεν έχει σημειωθεί στις παραλίες του Δήμου Αποκορώνου την τελευταία διετία το διάστημα που υπήρχε ναυαγοσωστική κάλυψη. Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι τα περιστατικά που σημειώθηκαν ανήλθαν σε 140 περίπου, όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε σήμερα ο δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης με αντιπροσωπεία των 18 ναυαγοσωστών, οι οποίοι είχαν αναλάβει το ναυαγοσωστικό έργο από 1 Ιουλίου 2018 έως και 30 Σεπτεμβρίου 2018.

0
89

Η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τον κ. Κουκιανάκη στο γραφείο του μετά από πρόσκληση τού Δημάρχου, ο οποίος τους απέδωσε τα εύσημα, τόσο για τον ζήλο που επέδειξαν κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, όσο και για την αποτελεσματική προσφορά υπηρεσιών προς τους μόνιμους και εποχιακούς κατοίκους του Δήμου κατά την τελευταία 2ετία.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Αποκορώνου, η Δημοτική Αρχή υποστηρίζει την ενδυνάμωση του τουριστικού προϊόντος του τόπου, το οποίο αναβαθμίζεται με την απονομή γαλάζιων σημαιών σε παραλίες που διαθέτουν απαιτούμενες υποδομές και με την ασφάλεια που προσφέρουν σε μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες.

Τέλος, ο κ. Κουκιανάκης ανέφερε πως είναι αυταπόδεικτο πλέον ότι «ο Δήμος Αποκορώνου διαθέτει πανέμορφες και ασφαλείς παραλίες και κάλεσε ταυτόχρονα όλους τους πολίτες και τους επισκέπτες να συνεχίσουμε να προσέχουμε τις παραλίες μας και να τις διατηρούμε καθαρές βοηθώντας έτσι για ένα καθαρό περιβάλλον, ορίζοντας τον Αποκόρωνα ως τόπο πρώτου προορισμού».

Υπενθυμίζεται ότι η υπηρεσία στελέχωσης των 14 ναυαγοσωστικών πύργων του Δήμου Αποκορώνου, συνολικού κόστους 187.011,84 ευρώ, ανατέθηκε με την υπ’ αριθμό 126/2018 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αποκορώνου.