Πολωνοί τουρίστες βρήκαν αρχαίο αγγείο στην Κρήτη και το παρέδωσαν!

Το ήθος τους έδειξε ένα ζευγάρι Πολωνών τουριστών που βρήκαν στην Αμμουδάρα τμήμα αρχαίου αγγείου παραδίδοντας το στους αρμόδιους φορείς.

0
64

Πρόκειται για την παράδοση ενός αρχαίου αντικειμένου και συγκεκριμένα τμήματος αρχαίου αγγείου, το οποίο βρήκαν στην παραλία της Αμμουδάρας ο Marek Cyran και η Ilona Warda, δυο Πολωνοί τουρίστες που παραθερίζουν τα τελευταία χρόνια στην Αγία Πελαγία. Το ζευγάρι των ξένων επισκεπτών περισυνέλλεξε το αρχαίο αντικείμενο και ειδοποίησε άμεσα την Πρόεδρο της Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ. Εύη Αποστολάκη, με την οποία συνδέονται φιλικά, η οποία με τη σειρά της δρομολόγησε την συμβολική παράδοση του αντικειμένου στα χέρια του Δημάρχου Κώστα Μαμουλάκη. Όπως δήλωσαν στον Δήμαρχο, είχε προηγηθεί επίσκεψη τους στην Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου στο Γάζι, όπου είχαν αντιληφθεί τη μεγάλη αρχαιολογική σημασία της περιοχής και ως εκ τούτου θεώρησαν αναγκαία την περισυλλογή και παράδοση του αντικείμενου που βρήκαν τυχαία στην άμμο.

Τα αντικείμενο που παραδόθηκε αποτελεί τμήμα αρχαίου αγγείου που φαίνεται πως ανήκει στους προϊστορικούς χρόνους (μινωική εποχή) κατά τους οποίους είναι γνωστό ότι υπήρχε οικιστική και άλλη δραστηριότητα στην περιοχή εύρεσης.

Ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης παρέλαβε το εύρημα, ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Marek Cyran και την Ilona Warda για την ευγενική τους χειρονομία και ανέλαβε τη δέσμευση για την άμεση απόδοσή του στην αρμόδια Αρχαιολογική Υπηρεσία. Στελέχη του Δήμου Μαλεβιζίου επικοινώνησαν πράγματι με την αρμόδια υπάλληλο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας προκειμένου να δρομολογηθεί  άμεσα η σχετική παράδοση.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης τόνισε: «Ασχέτως της όποιας αρχαιολογικής αξίας του παραδοθέντος αντικειμένου, η οποία βέβαια θα προσδιοριστεί από την αρμόδια υπηρεσία, χειρονομίες όπως η σημερινή των φίλων της περιοχής μας είναι απολύτως επαινετέες και άξιες προβολής. Το παράδειγμα του Marek  και της Ilona ενσαρκώνει το επιθυμητό για τη Δημοτική Αρχή επίπεδο των επισκεπτών του τόπου μας, το οποίο επιδιώκουμε και ενθαρρύνουμε. Των επισκεπτών, δηλαδή, οι οποίοι όχι μόνο απολαμβάνουν τις ομορφιές της περιοχής μας, αλλά τιμούν την ιστορία μας και σέβονται τον πολιτισμό μας.

Τους συγχαίρω από καρδιάς και τους ευχαριστώ, μαζί με την πρόεδρο της Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ. Εύη Αποστολάκη, που δρομολόγησε τη συμβολική αυτή κίνηση».