“Ανοίγουν στόματα” και για καθηγητή σε Πανεπιστήμιο της Αθήνας: «Κλείδωνε την πόρτα και με χάιδευε»

0
59

Μετά τις αποκαλύψεις για τον καθηγητή «φακελάκη», έρχονται στο φως όλο και περισσότερες νέες καταγγελίες για καθηγητές από ιδρύματα της χώρας. Αυτή τη φορά φοιτήτριες που σπουδάζουν σε πανεπιστήμιο της Αθήνας, καταγγέλλουν καθηγητή για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Όπως καταγγέλλουν τέσσερις κοπέλες ο καθηγητής τις κλείδωνε μέσα στην τάξη και τις χάιδευε, ενώ ζητούσε να τις φωτογραφίσει με δαντελωτά σορτσάκια.

«Κλείδωσε την πόρτα και με χάιδευε….»

«Κλείδωσε την πόρτα και έκατσε στην διπλανή καρέκλα…. Πέρασε το χέρι του γύρω μου, αγκαλιάζοντας με για να πιάσει το ποντίκι του υπολογιστή, και με το άλλο του χέρι χάιδεψε τον μηρό μου… Καθ΄ όλη τη διάρκεια που μου εξηγούσε τα της εργασίας, έβρισκε διάφορες προφάσεις ώστε να υπάρχει φευγαλέο άγγιγμα».

Είναι η μαρτυρία της μίας φοιτήτριας. Μαζί με τις συμφοιτήτριες της, έσπασαν τη σιωπή τους και αποκάλυψαν όλα όσα βίωναν καθημερινά στη σχολή τους από έναν συγκεκριμένο καθηγητή. Απηυδισμένες, αποφάσισαν τον Ιούνιο του 2017 να μάθει ο πρύτανης τα πάντα.

«Πιάσε τη μηχανή όπως το αντρικό μόριο»

«Ήταν μια μέρα στο στούντιο, όπου εκεί δέχτηκα σεξουαλικό υπονοούμενο καθώς χειριζόμουν τη μηχανή μεγάλου φορμά. Μου είπε ότι πρέπει να την πιάνω όπως πιάνω τα αντρικά μόρια», λέει η φοιτήτρια.

«Έλαβα την απολογία και θα πάρει την πορεία της η υπόθεση. Κρίνω ότι πρέπει να παραπεμφθεί στο πειθαρχικό των μελών ΔΕΠ των Πανεπιστημίων. Αυτές είναι μακροχρόνιες διαδικασίες. Αισθάνομαι άσχημα γι΄ αυτό που έγινε», λέει ο πρύτανης.

Σύμφωνα με τις φοιτήτριες ο μεσήλικας καθηγητής πρότεινε και ιδιαίτερα μαθήματα. Αν η απάντηση ήταν αρνητική, θα υπήρχαν επιπτώσεις.

«Πότε θα σε φωτογραφίσω με το λευκό, δαντελωτό σορτς;»

Μέσω messenger έστειλε κάποιο μήνυμα και τη ρώταγε την φοιτήτρια «Πότε θα σε φωτογραφίσω με το λευκό σου δαντελωτό σορτσάκι;». Την κλείδωσε μέσα στην αίθουσα και επέμενε να την φωτογραφίσει. Μόλις την είδε και αγρίεψε, της άνοιξε την πόρτα και έφυγε.

Οι περισσότεροι φοιτητές γνωρίζουν τις καταγγελίες των 4 κοριτσιών αλλά κρατούν τα στόματα τους κλειστά, για να μην έχουν συνέπειες στις σπουδές τους.

«Είδα και έπαθα να πάρω πτυχίο»

«Κάθε φορά που με βλέπει στην εξεταστική είναι εριστικός και μου λέει με γεια όταν παραδίδω. Είναι κατάφορη αδικία να δίνω το συγκεκριμένο μάθημα για 6η φορά. Είμαι μια συνεπής φοιτήτρια που δεν χρωστά κανένα άλλο μάθημα», καταγγέλλει.