Χανιά | «Επικήρυξαν» με 2.000 ευρώ αυτόν που σκότωσε την έγκυο σκυλίτσα

0
44

Μια ακόμη κτηνωδία σε βάρος αδέσποτου ζώου σημειώθηκε στα Χανιά, όπου δυστυχώς τα περιστατικά κακοποίησης ζώων είναι συνεχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι επιχειρηματίας προσφέρει το ποσό των 2.000 ευρώ σε όποιον δώσει πληροφορίες για την ταυτότητα του δράστη ή των δραστών.

Το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στο Πατελάρι του Δήμου Πλατανιά. Άγνωστοι δράστες πυροβόλησαν 5 φορές μία σκυλίτσα που ήταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη.

Κάτοικοι της περιοχής ειδοποίησαν τον Δήμο και την πρόεδρο του Συλλόγου Περιβαλλοντική Φιλοζωική Δράση. Το βαριά τραυματισμένο σκυλί μεταφέρθηκε σε κτηνιατρικό ιατρείο, όπου, παρά τις προσπάθειες της γιατρού, η σκυλίτσα πέθανε μαζί και τα κουταβάκια της. Είχε αιμορραγία στη σπλήνα, ρήξη μήτρας και διάτρηση εντέρου.

«Ήλπιζα ότι ίσως τα καταφέρει» δήλωσε η πρόεδρος του Σωματείου Μαρία Μαυροματάκη.

«Σήκωνε το κεφαλάκι της όταν πήγα. Όλοι οι άνθρωποι από την γειτονιά ήταν πολύ στεναχωρημένοι. Την ταΐζαν και έλεγαν ότι κανένα δεν πείραζε. Είναι χωριό. Κάποιος την πυροβόλησε σε χωράφι και η καημένη έτρεξε εκεί που την τάιζαν για βοήθεια. Έχω σοκαριστεί πραγματικά».

Η σχετική ανακοίνωση αναρτήθηκε στον προσωπικό λογαριασμό της Περιβαλλοντικής Φιλοζωικής Δράσης στο Facebook, ενώ στα σχόλια πολλοί πολίτες εκφράζουν την αγανάκτηση τους και προσφέρουν και εκείνοι με την σειρά τους αμοιβή για τον εντοπισμό των δραστών.

Στη σελίδα της στο Facebook η Περιβαλλοντική Φιλοζωική Δράση ανακοίνωσε τα εξής:

11111