«Φρένο» στις εξετάσεις οδήγησης

0
75

Κινητοποιήσεις από τους εξεταστές οδήγησης

Στον… «αέρα», για ακόμη μία φορά, βρίσκονται οι υποψήφιοι που περιμένουν να δώσουν εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης.

Και αυτό γιατί, οι εξεταστές οδήγησης (υπάλληλοι των Διευθύνσεων Μεταφορών στις Περιφέρειες της χώρας), σε ολόκληρη την Ελλάδα, αποφάσισαν από χτες, Τρίτη, την πραγματοποίηση αποχής από τα καθήκοντά τους.

Αναφορικά με την Κρήτη, οι εξεταστές οδήγησης, στο Μηχανολογικό Ηρακλείου, πραγματοποιούν αποχή, ζητώντας – μεταξύ άλλων – από το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αποσαφήνιση αναφορικά με το νέο σύστημα πρακτικής εξέτασης.

Πάντως, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η συγκεκριμένη απεργία δεν αναμένεται να διαρκέσει για πάνω από μία εβδομάδα.

Ωστόσο, ακόμη δεν έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση για το πότε θα ολοκληρωθούν οι κινητοποιήσεις από πλευράς εξεταστών, με την… ιστορία να αποδεικνύει, βέβαια, ότι συχνά τέτοιου είδους κινητοποιήσεις λαμβάνουν παρατάσεις.

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδος (ΟΣΥΑΠΕ):

«Το Δ.Σ. της ΟΣΥΑΠΕ, προκηρύσσει κατ’ εξουσιοδότηση του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας και σύμφωνα με τις αρμοδιότητες που απορρέουν από τα άρθρα 13 και 17 του καταστατικού, πενθήμερη αποχή από το έργο των εξετάσεων των υποψηφίων οδηγών και οδηγών, από 1/10/2018 έως και 5/10/2018.

Η ΑΠΟΧΗ αφορά όλους τους υπαλλήλους των Περιφερειών της χώρας, που είναι ενταγμένοι στα Μητρώα Εξεταστών υποψηφίων οδηγών και ως εκ τούτου καλύπτονται συνδικαλιστικά από την ΟΣΥΑΠΕ, η οποία σύμφωνα με τα άρθρα 2, 3 και 4 του καταστατικού της έχει μέλη τους Συλλόγους των υπαλλήλων των ΟΤΑ β΄βαθμού και οργανώνει και καθοδηγεί αγώνες, για την κατοχύρωση και διεύρυνση των κατακτήσεων όσων υπηρετούν στις Περιφέρειες της χώρας».

Σύμφωνα με την ΟΣΥΑΠΕ, δεν έχει καταβληθεί η αποζημίωση στους εξεταστές υποψηφίων οδηγών, από 1/5/2018, έως και 28/9/2018, ενώ από τις 30 Απριλίου έληξε η σχετική πρόβλεψη χορήγησης αποζημίωσης και μέχρι τώρα δεν υπήρξε νομοθέτηση νέας ρύθμισης, ενώ επιπλέον καταργήθηκε και η αποζημίωση των υπαλλήλων, που εκτελούν το λεγόμενο «βοηθητικό έργο» των εξετάσεων.

Τέλος, η Ομοσπονδία καταγγέλλει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, σημειώνοντας πως «αρνείται κάθε διάλογο και ενημέρωση για το σχεδιασμό και την εφαρμογή συστήματος εξέτασης προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών».