Χανιά:Θα συνεχίσουν μέχρι νεωτέρας να δουλεύουν στον τομέα της καθαριότητας

0
34

Αναβολή για τις 9 Απριλίου έλαβε η εκδίκαση της υπόθεσης που αφορά τους παρατασιούχους εργαζομένους στον τομέα της καθαριότητας στους δήμους Χανίων, Αποκορώνου, Πλατανιά και Σφακίων – Κινητοποιήσεις και από τους εργαζομένους στο “Βοήθεια στο Σπίτι”

Σήμερα στα δικαστήρια Χανίων έδωσαν το παρόν οι δήμαρχοι Χανίων, Αποκορώνου, Πλατανιά και εκπρόσωπος του δήμου Σφακίων οι οποίοι συνέναισαν στην παραμονή στην εργασία των εργαζομένων μέχρι και τις 9 Απριλίου, οπότε και θα εκδικαστεί εκ νέου η υπόθεση.

Εργαζόμενοι στους ΟΤΑ που επίσης βρέθηκαν στα δικαστήρια, τονίζουν οτι οι παρατασιούχοι εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και θα πρέπει οι συμβάσεις τους να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου ώστε να λάβει τέλος “η ομηρία” τους ενώ όπως ανέφεραν, η κυβέρνηση έχει την ευθύνη για αυτήν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με αυτήν την κατηγορία των εργαζομένων στους δήμους.

Κινητοποιήσεις από τους εργαζομένους στο “Βοήθεια στο Σπίτι”

Το πρωί έξω από την Αντιπεριφέρεια Χανίων, συγκεντρώθηκαν εργαζόμενοι στο “Βοήθεια στο Σπίτι”, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις και την πανελλαδική 24ωρη απεργία των εργαζομένων στο πρόγραμμα, διεκδικώντας τα εξής

• Την υλοποίηση της δέσμευσης της σημερινής κυβέρνησης για οριστική τακτοποίηση όλων των εργαζομένων του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», καθώς εργάζονται ανελλιπώς επί δέκα πέντε (15) συνεχόμενα χρόνια, έχουν προσληφθεί μέσω Α.Σ.Ε.Π. και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των ευπαθών Κοινωνικών ομάδων. Περιμένουν τόσα χρόνια από τις εκάστοτε κυβερνήσεις να πράξουν το αυτονόητο και να κάνουν ΘΕΣΜΟ μια τόσο σημαντική υπηρεσία διασφαλίζοντας παράλληλα το υπάρχον προσωπικό.

• Αναγνώριση και καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος στους Οικογενειακούς Βοηθούς.

• Την πλήρωση όλων των κενών θέσεων εργασίας που δημιουργήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια που έχει οδηγήσει στην συρρίκνωση και αποδόμηση του Βοήθεια Στο Σπίτι.

• Την αντικατάσταση όλου του στόλου των αυτοκινήτων καθώς αυτά είναι πλέον πεπαλαιωμένα με πάρα πολλά προβλήματα που τα καταστούν επικίνδυνα προς χρήση.