Με παρέμβαση Πολάκη 500.000 ευρώ για τον επαρχιακό δρόμο Ταυρωνίτης Παλαιόχωρα

0
45
Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων που ανέλαβε από τον Πρωθυπουργό Α. Τσίπρα ο αν. Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης για τον συντονισμό και την επίσπευση μιας σειράς έργων που είναι προγραμματισμένα για τον Νομό Χανίων, και σε συνέχεια των σχετικών συναντήσεων στα Χανιά, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Υπουργείο Υγείας συνάντηση εργασίας του αν. Υπουργού με τον Δήμαρχο Πλατανιά Ι. Μαλανδράκη.

Μεταξύ άλλων στην συνάντηση, ο Δήμαρχος Πλατανιά παρείχε λεπτομερή ενημέρωση για το Τεχνικό Δελτίο που έχει ήδη αποσταλεί στο αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών, για την αποκατάσταση του οδοστρώματος του τμήματος της επαρχιακής οδού Ταυρωνίτη – Παλαιόχωρας και συγκεκριμένα του τμήματος του οικισμού Βουκολιών. Ο αν. Υπουργός επικοινώνησε άμεσα με το αρμόδιο Υπουργείο και έλαβε την διαβεβαίωση για την επείγουσα χρηματοδότηση του έργου με 500.000 € από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του Υπουργείου Υποδομών.

Επιπρόσθετα, ο Δήμαρχος Πλατανιά έθεσε το θέμα της προμήθειας του ιατροτεχνικου και ξενοδοχειακού εξοπλισμού του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου (ΠΠΙ) του Δήμου Πλατανιά, παράλληλα με την ανέγερση του κτιρίου. Για το έργο αυτό, ο αν. Υπουργός ενημέρωσε ότι έχουν ήδη δοθεί οι κατάλληλες οδηγίες προς την 7η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) Κρήτης, η οποία και θα συνυποβάλλει στην ίδια πρόσκληση το αντίστοιχο υποέργο, προκειμένου το συντομότερο το ΠΠΙ του Δ. Πλατανιά να παραδοθεί και κτιριακά και εξοπλισμένο σε πλήρη λειτουργία και χρήση.