Ο Μαρτίνς θέλει μπακ – σαΐτες!

0
60
Ο προπονητής του Ολυμπιακού Πέδρο Μαρτίνς παρακολουθεί τους παίκτες του κατά την διάρκεια της προπόνησης ενόψει του πρώτου αγώνα με τη Μπέρνλι για τα πλέι οφ του Europa League, στον Ρέντη, Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Ολυμπιακός έχει δημιουργήσει μια νέα ομάδα, αποφάσισε να χτίσει πάνω σε νέα «θεμέλια» και τα πρώτα μηνύματα είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά. Στο μεγάλο λιμάνι έχουν αλλάξει πολλά και ο Πορτογάλος κόουτς των πειραιωτών, Πέδρο Μαρτίνς έχει σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση μιας νέας αγωνιστικής ταυτότητας.

Ο 48χρονος προπονητής του Ολυμπιακού είχε ξεκάθαρη στόχευση από το ξεκίνημα της προετοιμασίας. Να δημιουργήσει μια ομάδα με επιθετικό προφίλ, μια ομάδα που θα παρουσιάζει ελκυστικό ποδόσφαιρο.

Το έχει καταφέρει σε σημαντικό βαθμό, αν κρίνει κάποιος από τα αποτελέσματα, αλλά κυρίως από την αγωνιστική εικόνα που έχουν παρουσιάσει οι πειραιώτες στο ξεκίνημα της σεζόν. Μια εικόνα που είναι ιδιαίτερα ελκυστική κι αυτό είναι κάτι που αρέσει στον κόσμο του Ολυμπιακού. Φάνηκε αυτό στο χειροκρότημα της εξέδρας.

Ένα στοιχείο στο οποίο ο Πέδρο Μαρτίνς δίνει πολύ μεγάλη σημασία, για την εφαρμογή του πλάνου που έχει στο μυαλό του, είναι η συμμετοχή των ακραίων μπακ στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού.

Ο 48χρονος τεχνικός της ομάδας του Πειραιά θεωρεί πολύ σημαντικό να προσφέρουν ανάπτυξη από τα δύο άκρα ο Ελαμπντελαουί και ο Τσιμίκας. Και είναι προφανές παρακολουθώντας τα πρώτα παιχνίδια του Ολυμπιακού στην σεζόν, πως οι δύο ακραίοι μπακ της ομάδας του Πειραιά έχουν πολύ σημαντικό ρόλο.

Τα ανεβάσματα που κάνουν οι δύο παίκτες σε κάθε ματς είναι πολλά και είναι μεγάλη υπόθεση για τον Ολυμπιακό, πως τόσο ο Νορβηγός όσο και ο Έλληνας μπακ έχουν επιθετικές αρετές στο παιχνίδι τους.

Ο Πέδρο Μαρτίνς μάλιστα είναι στην ευχάριστη θέση να διαθέτει και δύο πολύ καλούς ακραίους επιθετικούς κι αυτό σημαίνει ότι οι ερυθρόλευκοι είναι σε θέση να δημιουργήσουν παιχνίδι από τα «φτερά». Κι αυτό που θέλει ο Μαρτίνς είναι να βλέπει τους ακραίος μπακ να είναι «σαΐτες».

Αυτές είναι άλλωστε και οι οδηγίες που δίνει συνεχώς σε Ομάρ και Τσιμίκα ο Πορτογάλος τεχνικός της ομάδας του Πειραιά. Και μέχρι στιγμής οι δύο αμυντικοί του Ολυμπιακού τα έχουν πάει περίφημα. Έχουν βοηθήσει σημαντικά την ομάδα τους και επιθετικά κι αυτό είναι κάτι που έχει ικανοποιήσει σε μεγάλο βαθμό τον προπονητή των ερυθρόλευκων.

Η πολύ καλή αγωνιστική εικόνα που «βγάζουν» οι δύο παίκτες του Ολυμπιακού είναι κάτι παραπάνω από σημαντική για την υλοποίηση του πλάνου που έχει στο μυαλό του ο προπονητής των πειραιωτών. Σε όλες τις ομάδες που εργάστηκε άλλωστε ο Μαρτίνς, ήθελε να βλέπει τους ακραίους αμυντικούς, να συμμετέχουν στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού και επιμένει στο συγκεκριμένο θέμα και στον Ολυμπιακό.

Με βάση την μέχρι στιγμής εικόνα, είναι σίγουρο πως ο Πορτογάλος δεν θα μπορούσε να ζητήσει κάτι περισσότερο από τους δύο ακραίους μπακ της ομάδας του.