Αποδείχθηκε κακόγουστο αστείο! Έκτακτη προσγείωση αεροσκάφους στο «Δασκαλογιάννης”. Ειδοποιήθηκαν για εκρηκτικό μηχανισμό!

0
40

Κακόγουστη φάρσα αποδείχθηκε τελικά η… τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού σε αεροσκάφος της εταιρίας Condor, που προσγειώθηκε εκτάκτως στο αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης” των Χανίων, προερχόμενο από το αεροδρόμιο της Χουργκάρντα στην Αίγυπτο, με προορισμό το Ντίσελντορφ της Γερμανίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε ειδοποίηση ότι στο αεροσκάφος έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός και έτσι, ενώ βρισκόταν πάνω από τη Μεσόγειο, ειδοποιήθηκε να προσγειωθεί στα Χανιά.

Οι ενέργειες ήταν άμεσες από τον κυβερνήτη, καθώς το πιο κοντινό αεροδρόμιο ήταν το «Δασκαλογιάννης”, όπου τελικά προσγειώθηκε με ασφάλεια.

Στο αεροδρόμιο σήμανε συναγερμός και όλες οι δυνάμεις τέθηκαν σε ετοιμότητα για την εφαρμογή σχεδίου αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης.

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στην πλευρά της αμερικανικής Βάσης και οι πόρτες έμειναν κλειστές, μέχρι να αποφασιστεί η αποβίβαση των επιβατών με ασφάλεια, κάτι που έγινε λίγη ώρα αργότερα και όλοι μεταφέρθηκαν σε gate για να περιμένουν.

Να σημειωθεί πως στο αεροδρόμιο Χανίων έχουν γίνει φέτος δύο επιτυχημένες ασκήσεις για την αντιμετώπιση παρόμοιων καταστάσεων, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Οι επιβάτες θα διανυκτερεύσουν στα Χανιά και αύριο αναμένεται να προωθηθούν στο αεροδρόμιο του Ντλισελντορφ.