Βραδιά με παραδοσιακούς χορούς

0
180

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην πλατεία των Βρυσών, έδρα του Δήμου Αποκορώνου, η δεύτερη κατά σειρά συνάντηση με την παράδοση της Ελλάδος που διοργάνωσε ο δραστήριος Πολιτιστικός Σύλλογος αυτής της μικρής πανέμορφης κωμόπολης και παρακολούθησε αρκετός κόσμος.
4Το «παρών» έδωσε και ο δήμαρχος Αποκορώνου κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης χαιρετίζοντας και συγχαίροντας τους Συλλόγους, τους μουσικούς αλλά και τους παρευρισκόμενους που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση. Ο ίδιος απηύθυνε συγχαρητήρια στον Πολιτιστικό Σύλλογο των Βρυσών, για να υπογραμμίσει, μεταξύ άλλων: «Πολιτιστικό αντάμωμα στις Βρύσες Αποκορώνου  για δεύτερη χρονιά. Τα ήθη και τα έθιμα, οι παραδόσεις μας είναι η βαριά κληρονομιά μας και οφείλουμε να την κρατήσουμε ψηλά, γιατί πάνω στα ήθη και στα έθιμά μας πάτησε ο Ελληνισμός και επέζησε ανά τους αιώνες».
Καταλήγοντας ο κ. Κουκιανάκης τόνισε: «Από αυτό εδώ το πολιτιστικό αντάμωμα στην μικρή κωμόπολη του Αποκόρωνα, στέλνουμε το δικό μας μήνυμα ότι όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε».
Στην εκδήλωση συμμετείχαν μαζί με την ομάδα Ριζίτικου Πολιτιστικού Συλλόγου Βρυσών Αποκορώνου και τον Παραδοσιακό Σύλλογο επίσης του Αποκόρωνα «Οι Ακρίτες», που ιδρύθηκε από τον Παντελή Καπαρουδάκη, ο Σύλλογος Ποντίων Χανίων «Η Ρωμανία», η Αδελφότητα Μικρασιατών Νομού Χανίων «Ο Άγιος Πολύκαρπος», ο Σύλλογος Ηπειρωτών Χανίων και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βορειοηπειρωτών Χανίων «Ορφέας».
Η πολιτιστική παραδοσιακή βραδιά πλαισιωνόταν μουσικά από Κρήτες και Πόντιους καλλιτέχνες, ενώ την παρουσίαση εκ μέρους του Πολιτιστικού Συλλόγου έκανε ο κ. Μανούσος Κονταράκης, ο οποίος μας είπε: «Επαναλαμβάνουμε και φέτος την πολύ πετυχημένη περυσινή εκδήλωση της συνάντησης με την παράδοση της Ελλάδος και έχουμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε Συλλόγους των Χανίων, οι οποίοι εκπροσωπούν σημαντικό τμήμα του Ελληνισμού. Θέλουμε να δείξουμε ότι όλη η Ελλάδα με την παράδοσή μας αποτελεί ενιαίο κομμάτι γιατί λαός που δεν γνωρίζει την ιστορία του είναι καταδικασμένος να ζήσει αλγεινές στιγμές του παρελθόντος και συνάμα αδυνατεί να οικοδομήσει με σταθερές βάσεις το μέλλον…».
Σύντομο χαιρετισμό έκανε και η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κα Βαγγελιώ Κελαϊδάκη καλωσορίζοντας τον κόσμο και τους Συλλόγους για να ξεκινήσει η εκδήλωση με τραγούδια που απέδωσε η ομάδα των Ριζιτών της πρώην επαρχίας και να συνεχιστεί μέχρι τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες.