Ανεξέλεγκτη πυρκαγιά στον Άγιο Φανούριο, απειλεί τις Βρύσες!

0
1379

-EDIT-

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 30 πυροσβέστες με 20 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βρυσσών, αλλά και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τα Χανιά, δύο πεζοπόρα τμήματα καθώς και τα δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα που βρίσκονται στην Κρήτη ενώ δυνάμεις απο το Ρέθυμνο καταφθάνουν απο στιγμή σε στιγμή

-EDIT-

 

 

Σηκώθηκαν και τα δυο πυροσβεστικά ελικόπτερα που εδρεύουν στην Κρήτη  – Κλειστός ο δρόμος στο ύψος των Βρυσών, ουρές χιλιομέτρων στην εθνική – Σε ετοιμότητα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ – Στο Νοσοκομείο για λόγους ασφάλειας ένα παραπληγικό άτομο

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι στην εθνική οδό Χανίων-Ρεθύμνης, κοντά στον Άγιο Φανούριο η οποία μαίνεται ανεξέλεγκτα καίγοντας ελαιόδεντρα και δασική έκταση. Το πύρινο μέτωπο είναι τέτοιο ώστε λίγο μετά της 14:30 σηκώθηκαν και τα δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα που εδρεύουν στην Κρήτη, σε Ηράκλειο και Χανιά, συνδράμοντας τις επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης που δίνουν μάχη με τις φλόγες για την κατάσβεση της φωτιάς.

Συνολικά επιχειρούν 20 πυροσβεστικά οχήματα από τα Χανιά,  το πυροσβεστικό κλιμάκιο Βρυσών, το Ναύσταθμο Κρήτης αλλά και πυροσβεστική δύναμη από Ρέθυμνο και Ηράκλειο με 44 πυροσβέστες. Το έργο της πυρόσβεσης δυσχεραίνεται από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή και δυστυχώς η πύρινη λαίλαπα απειλεί και περιουσίες.

Εκτός από τις ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης στο σημείο βρίσκεται και δύναμη της τροχαίας ΒΟΑΚ για τη ρύθμιση και εκτροπή της κυκλοφορίας ενώ ο δρόμος στο ύψος της γέφυρας που πάει προς Φρε, έχει κλείσει με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ουρές χιλιομέτρων.

Παράλληλα σε ετοιμότητα  βρίσκονται δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ ενώ νωρίτερα μετέφεραν στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου ένα παραπληγικό άτομο που μένει κοντά στην περιοχή που μαίνεται η φωτιά, μέχρις ότου περάσει ο κίνδυνος.

Δείτε εικόνες από τη μεγάλη πυρκαγιά