Νοσοκομείο Χανίων | Η Παιδιατρική Κλινική θυμίζει πια… Παιδιατρική Κλινική!

0
112

Η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Χανίων θυμίζει πια… Παιδιατρική Κλινική. Και τούτο χάρη στις προσπάθειες του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσηλευτικού Ιδρύματος, αλλά και των χορηγών, οι οποίοι έτειναν χείρα βοηθείας, «μεταμορφώνοντας», κυριολεκτικά, την «κρύα» πτέρυγα σ’ ένα ζεστό, φιλικό και χαρούμενο χώρο, ιδανικό για παιδιά!

Η παρουσίαση της «νέας» Παιδιατρικής Κλινικής έγινε σήμερα το μεσημέρι από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων, παρουσία του διοικητή του Νοσοκομείου, Μηνά Βουλγαρίδη, της προϊσταμένης της Κλινικής, Εύας Μπαλωμενάκη, των χορηγών και των νοσηλευτριών της Κλινικής.

PAIDIATRIKH11

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων Μηνάς Βουλγαρίδης συνεχάρη όλα τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου των Εργαζομένων, «που, από την αρχή, πήρε αυτήν την πρωτοβουλία, τη σχεδίασε, τη συντόνισε και την υλοποίησε. Κατάφερε, δηλαδή, να συνενώσει διάφορους φορείς, χορηγούς, ιδιώτες, δημόσιους κ.λπ. και να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα. Να έχουμε, δηλαδή, ένα θαυμάσιο αποτέλεσμα, όσον αφορά τη λειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής», όπως ανέφερε.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί όλα όσα είπε ο κ. Βουλγαρίδης…

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Χανίων Βαρδής Γεωργιακάκης τόνισε ότι οι εργασίες στην Παιδιατρική Κλινική καταδεικνύουν, ουσιαστικά, «την αγάπη των εργαζόμενων στον χώρο όπου δουλεύουμε».

Ο ίδιος επεσήμανε ότι η ιδέα για τη «μεταμόρφωση» της συγκεκριμένης Κλινικής «ανήκει» στους εργαζόμενους του Ιδρύματος, Ευτύχη Κοντορινάκη και Εμμανουέλα Περράκη.

PAIDIATRIKH1

PAIDIATRIKH2

Παράλληλα, τόνισε ότι «απαιτούνταν συλλογική προσπάθεια» για την επίτευξη του στόχου, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στους χορηγούς που στήριξαν τη «μεταμόρφωση» της Παιδιατρικής Κλινικής: στην κα Βάσω Τζάλου, η οποία ζωγράφισε (αναλαμβάνοντας η ίδια και τα έξοδα των χρωμάτων) όλες τις υπέροχες ζωγραφιές στον διάδρομο και στον παιδότοπο της Κλινικής, στο SYN.KA, το οποίο προσέφερε ένα ιατρικό μηχάνημα παροχής οξυγόνου σε νεογνά και όλες τις νέες κουρτίνες στα δωμάτια, καθώς και το νέο πάτωμα στον παιδότοπο, στην κα Βέρα Κόλινς, από τη Γερμανία, η οποία προσέφερε 80 πικέ κουβέρτες, στο κυλικείο (Everest) του Νοσοκομείου Χανίων και στην κα Μαρία Δασκαλογιάννη, που προσέφερε τα καρεκλάκια, χρώματα και άλλες εργασίες και στο 3ο Σύστημα Προσκόπων Χανίων, που κατασκεύασε και δώρισε ένα δέντρο – βιβλιοθήκη για τον παιδότοπο.

PAIDIATRIKH4

PAIDIATRIKH6

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί όλα όσα είπε ο κ. Γεωργιακάκης…

Στο πόσο σημαντικές είναι οι αλλαγές που έγιναν στην Παιδιατρική Κλινική αναφέρθηκε η προϊσταμένη Εύα Μπαλωμενάκη, η οποία ευχαρίστησε τον Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Χανίων και τους χορηγούς για την προσφορά τους και το ενδιαφέρον τους.

PAIDIATRIKH3

PAIDIATRIKH5

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί όλα όσα είπε η κα Μπαλωμενάκη…

Το μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων Ευτύχης Κοντορινάκης, ο οποίος είχε την ιδέα, μαζί με την κα Εμμανουέλα Περράκη, της «μεταμόρφωσης» της Παιδιατρικής Κλινικής, επεσήμανε ότι «όταν ξεκινάς μια τέτοια προσπάθεια, πρέπει να συνοδεύεται με τρία σημαντικά, κατ’ εμέ, συστατικά: αγάπη για τον συνάνθρωπο, για τα παιδιά μας, ανιδιοτέλεια και επιμονή. Όταν υπάρχουν αυτά τα τρία συστατικά η επιτυχία είναι δεδομένη».

PAIDIATRIKH10

PAIDIATRIKH9

PAIDIATRIKH7

Ο κ. Κοντορινάκης σημείωσε ότι «τα παιδιά μας θα δουν και άλλες εκπλήξεις στο μέλλον στην Παιδιατρική Κλινική -θα τα δείτε στο άμεσο μέλλον αυτά που σχεδιάζουμε- και θα συνεχίσουμε να κάνουμε παρεμβάσεις όπου μπορούμε και σε άλλα τμήματα του Νοσοκομείου, όπου ήδη έχουν γίνει, εικαστικές περισσότερο παρεμβάσεις, στην Ογκολογική Κλινική, στη Νευροχειρουργική Κλινική, στη Μαιευτική Κλινική. Η προσπάθεια συνεχίζεται».

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί όλα όσα είπε ο κ. Κοντορινάκης…

Τέλος, εκ μέρους του SYN.KA, ο επιθεωρητής καταστημάτων Γιάννης Χατζάκης τόνισε πως «προσφέραμε ό,τι μας ζητήθηκε, ένα μηχάνημα ιατρικό παροχής οξυγόνου στα νεογνά -είναι κάτι πολύ σημαντικό για την Κλινική- προσφέραμε και αλλάξαμε όλες τις κουρτίνες στα δωμάτια, επίσης αλλάξαμε το πάτωμα στον παιδότοπο και το τοποθετήσαμε…».

PAIDIATRIKH12

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί όλα όσα είπε ο κ. Χατζάκης…