Ευρωπαϊκό χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα εκπαίδευσης – επιμόρφωσης

0
51

«Καινοτόμες εκπαιδευτικές δράσεις στον τομέα της Φυσικής Πλάσματος με Ισχυρά Laser» είναι το αντικείμενο του ευρωπαϊκού προγράμματος εκπαίδευσης και επιμόρφωσης POWER LAPS, που θα πραγματοποιηθεί στο Ρέθυμνο από 2 έως και 13 Ιουλίου 2018.

Στο Ευρωπαϊκό ανταγωνιστικό πρόγραμμα εκπαίδευσης και επιμόρφωσης με χρηματοδότηση του Erasmus+ (ΙΚΥ, ΚΑ2) με θέμα «Καινοτόμες εκπαιδευτικές δράσεις στον τομέα της Φυσικής Πλάσματος με Ισχυρά Laser» συμμετέχουν καθηγητές από το ΤΕΙ Κρήτης (Κέντρο Φυσικής Πλάσματος και Laser) που είναι και συντονιστής του προγράμματος, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, University of York (UK), University of Bordeaux (FR), Queens University of Belfast (UK), Ecole Polytechique (FR), Czech Technical University of Prague (CZ), University of Salamanca (SP).

Η εκπαίδευση η οποία γίνεται με χρηματοδότηση του Erasmus+ ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2017 από το York της Αγγλίας και οι μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί φοιτητές των παραπάνω πανεπιστημίων λαμβάνουν εκπαίδευση στα συνεργαζόμενα Πανεπιστήμια μέχρι τον Μάρτιο του 2019.

Η εντατική εκπαίδευση στο ΤΕΙ Κρήτης (Κέντρο Φυσικής Πλάσματος και Laser του ΤΕΙ Κρήτης – www.cppl.teicrete.gr  ) θα έχει διάρκεια από 2 Ιουλίου έως 13 Ιουλίου 2018 και λάβει χώρα στις νεόδμητες εγκαταστάσεις του Κέντρου στο Ρέθυμνο με την χορηγία του Δήμου Ρεθύμνης στις εσωτερικές μετακινήσεις και στο κοινωνικό πρόγραμμα.

Το PowerLaps στοχεύει στη βελτίωση των δεξιοτήτων, στην απασχολησιμότητα των επιστημόνων στον τομέα της φυσικής πλάσματος και των λέιζερ υψηλής ισχύος, μέσω της μελέτης και της κατάρτισης εντός και εκτός των χωρών τους, παράλληλα με την ενθάρρυνση της διασυνοριακής συνεργασίας.

Οι συμμετέχοντες που θα ολοκληρώσουν με επιτυχία το πρόγραμμα εκπαίδευσης και ανάπτυξης δεξιοτήτων, θα αποκτήσουν μεταξύ άλλων και υψηλής ποιότητας επαγγελματική κατάρτιση.

Περισσότερες πληροφορίες μπορεί να λάβει κάνεις από την ιστοσελίδα https://powerlaps.chania.teicrete.gr.