Τσίπρας: Απόφαση για χρέος που θα σηματοδοτήσει το τέλος λιτότητας

0
68
Information meeting of Prime Minister Alexis Tsipras with the President of the Stavros Niarchos Foundation, Andreas Dakopoulos, on the design of the projects in the health sector undertaken by the SNF at the Maximos Mansion, Athens, Greece on June 20, 2018. The meeting was attended by the Italian architect Renzo Piano, Johns Hopkins University's President, Ronald Daniels, Greece's Health Minister, Andreas Xanthos and Education Minister, Kostas Gavroglou. / Ενημερωτική συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ανδρέα Δακόπουλο, σχετικά με τον σχεδιασμό των έργων στον τομέα της Υγείας που έχει αναλάβει το Ίδρυμα, Μέγαρο Μαξίμου, Αθήνα, 20 Ιουνίου 2018. Στην συνάντηση παρευρέθηκαν ο Ιταλός αρχιτέκτονας Renzo Piano, ο πόεδρος του πανεπιστημίου Johns Hopkins, Ronald Daniels, καθώς και οι Υπουργοί Υγείας, Ανδρέας Ξανθός και Παιδείας Κωστας Γαβρόγλου.

Απόφαση για το χρέος «που θα σηματοδοτήσει το τέλος της οκταετούς περιπέτειας για την Ελλάδα και το τέλος της λιτότητας» αναμένει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μίλησε για «εξαιρετικά θετική συγκυρία», κατά την έναρξη της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρόεδρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ανδρέα Δρακόπουλο.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως «βρισκόμαστε πολύ κοντά στη στιγμή που θα δρέψουμε καρπούς μιας πολυετούς δύσκολης προσπάθειας θυσιών από την πλευρά του ελληνικού λαού».

Στη σύσκεψη, ο κ. Τσίπρας ενημερώθηκε για τον σχεδιασμό των έργων στον τομέα της Υγείας που έχει αναλάβει το Ίδρυμα με την υπογραφή σχετικού Μνημονίου Συνεργασίας με την Ελληνική Δημοκρατία τον Μάρτιο του 2018.

Σημείωσε, δε, ότι είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης το κοινωνικό κράτος, η υγεία και πως η υλοποίηση της πολύ σημαντικής προσφοράς του Ιδρύματος Νιάρχος των 250 εκατ., στοχευμένα πάνω σε αδυναμίες ή ελλείμματα του συστήματος Υγείας, έρχονται να δημιουργήσουν μια πολύ θετική δυναμική.