Δύο νέα πεντάστερα ξενοδοχεία στη Γεωργιούπολη

0
332

Δύο νέα πεντάστερα ξενοδοχεία θα αρχίσουν να κατασκευάζονται άμεσα στην Γεωργιούπολη, καθώς δόθηκε το “πράσινο φως” από την Επιτροπή Περιβάλλοντος.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση:

Η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης, ψήφισε ομόφωνα για την κατασκευή δύο ξενοδοχειακών μονάδων 5 αστέρων στην περιοχή της Γεωργιούπολης. Η μία αφορά σε νέα μονάδα δυναμικότητας 1048 κλινών, ιδιοκτησίας «Α. Γρυλλάκη και κληρονόμων Γ. Γρυλλάκη» ενώ η δεύτερη αφορά στην ανακατασκευή και εκσυγχρονισμό εγκαταλειμμένου ξενοδοχείου 176 κλινών, εντός NATURA, στη θέση «Σοφούλη Οντά» οικισμού Δραμίων, ιδιοκτησίας «Γελασάκης Μον/πη ΕΠΕ».

Θετικά γνωμοδότησε και για την επέκταση και αναβάθμιση του τουριστικού συγκροτήματος «OUT OF THE BLUE ELITE RESORT», 5 αστέρων, δυναμικότητας 1.155 κλινών, ιδιοκτησίας «Τ.Σ. ΚΑΨΗ ΑΕ», στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας Δ. Μαλεβιζίου.

Η Επιτροπή επίσης ενέκρινε ομόφωνα την τροποποίηση ΜΠΕ υφιστάμενου ελαιουργείου με πρόταση προσθήκης καινοτόμας μονάδας επεξεργασίας του παραγόμενου κατσιγάρου και διάθεση αυτού για υδρολίπανση παρακείμενων καλλιεργειών, στον οικισμό Αγίου Στεφάνου του Δ. Ιεράπετρας.

Τέλος θετικά γνωμοδότησε για τα έργα «Διευθέτησης χειμάρρου Μιλάτου στη θέση κατασκευής της Ε.Ε.Λ. Δήμου Νεάπολης, με φορέα έργου την ΔΕΥΑ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ» και . για το «Κέντρο επίγειας εκπομπής ψηφιακής ευρυεκπομπής, της εταιρίας «DIGEA – ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΑΕ» με κωδική ονομασία «ΠΟΜΠΙΑ 3006103» στη θέση «Γριά Βίγλα» στην Πόμπια Δ. Φαιστού».