Μητσοτάκης κατά κυβέρνησης: Σας αξίζει το νόμπελ πολιτικής απάτης

0
56
Discussion regarding the upcoming multi - draft bill, at the plenary hall of the Greek parliament, on June 14, 2018 / Συζήτηση σχετικά με το επερχόμενο πολυνομοσχέδιο, στην αίθουσα της Βουλής, στις 14 Ιουνίου, 2018

Για ρεσιτάλ υποκρισίας κατηγόρησε τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο στην αρχή της ομιλίας του στη Βουλή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή του στάση του στο Σκοπιανό ενώ  στη συνέχεια επιτέθηκε με σφοδρότητα στον πρωθυπουργό υποστηρίζοντας ότι στις επικείμενες εκλογές θα πάρει τη θέση που του αξίζει, αυτή «του χειρότερου πρωθυπουργού στην ιστορία της μεταπολίτευσης».

Ο κ. Μητσοτάκης προειδοποίησε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι η συμφωνία δημιουργεί τετελεσμένα και καθιστά δύσκολη την ανατροπή των συνεπειών της ενώ έθεσε προ των ευθυνών τους όλους τους βουλευτές. «Ψήφος κατά της πρότασης δυσπιστίας  είναι ψήφος υπέρ της συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ. Ψηφίζοντας όχι βγάζετε ατομικό εισιτήριο για τις Πρέσπες. Εσείς θα φύγετε από την εξουσία αλλά η συμφωνία για τη χώρα θα είναι εισιτήριο χωρίς επιστροφή. Η συμφωνία παράγει τετελεσμένα», είπε απευθυνόμενους στους βουλευτές.

Η κυβέρνηση, ανέφερε στη συνέχεια,  οφείλει να λογοδοτήσει για τα δεινά που έφερε στη χώρα, με μια βαριά υποχώρηση για το Σκοπιανό αλλά και για το 4ο μνημόνιο που ψήφισε ενώ μίλησε για προκλητική ανοχή στη βία από την πλευρά της κυβέρνησης αλλά και για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη .

Θέατρο υποκρισίας από τους ΑΝΕΛ

Τώρα, πρόσθεσε, «είναι η στιγμή να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους, συμπεριλαμβανομένων και των βουλευτών των ΑΝΕΛ αλλά και του προέδρου τους». Μίλησε για θέατρο υποκρισίας σημειώνοντας ότι «στα λόγια οι ΑΝΕΛ εμφανίζονται να διαφωνούν με τη συμφωνία και ισχυρίζονται ότι δεν θα κυρώσουν τη συμφωνία αλλά στηρίζουν με πάθος τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών. Δεν παραιτούνται καν από τις υπουργικές τους καρέκλες» είπε .

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για μυστική διπλωματία στο θέμα του Σκοπιανού, ότι περιφρόνησε τους πολίτες και τους συκοφάντησε μαζικά.

Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τόνισε πως «σας αξίζει το νόμπελ πολιτικής απάτης».

Το ναι που είπε ο κ. Τσίπρας στη Μακεδονία του Ίλιντεν, σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ,  «το πήρατε πίσω μετά από δικιά μας πίεση. Ούτε και τότε πήγατε σε γραμμή εθνικής ενότητας. Το μόνο που σας ενδιέφερε ήταν μία οποιαδήποτε λύση».

Για το Σκοπιανό, σημείωσε,  έχουν άποψη όλοι οι Έλληνες και ξέρουν «πόση λιτότητα φέρνει το 4ο μνημόνιο που ψηφίσατε χωρίς να έχετε εξασφαλίσει κάτι χειροπιαστό για την ελάφρυνση του χρέους».

Αναφερόμενος στον κ. Τσίπρα είπε πως «μετά από αύριο η ιστορία θα γράψει ότι θα είστε ο πρωθυπουργός που είπατε ναι σε όλα αυτά που οι προκατοχοί σας είπαν όχι» και μίλησε για πρωτοφανή οπισθοχώρηση από την εθνική γραμμή.

Το erga omnes ουσιαστικά δεν διασφαλίζεται είπε, για τη συμφωνία. «Στο μεσοδιάστημα θα παράγονται τετελεσμένα που δεν θα μπορούν να αναιρεθούν», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης. «Οι βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση, είστε συνυπεύθυνοι γι΄ αυτό που πάει να γίνει αύριο στις Πρέσπες», ανέφερε ρίχνοντας το μπαλάκι και στους βουλευτές της βόρειας Ελλάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Μεικτές επιτροπές θα γράφουν τα βιβλία της ιστορίας, αναρωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης ενώ απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό του υπενθύμισε ότι στο διάγγελμά του ανέφερε ότι «οι γείτονες μας συμφώνησαν να ονομάσουν τη χώρα σε Severna Makedonija. «Που είναι το Severna Makedonija κ. Τσίπρα. Μάλλον δεν ξέρετε που βάζετε την υπογραφή σας. Αμφιβάλλω αν είχατε διαβάσει τη συμφωνία», είπε ανεβάζοντας και άλλο τους τόνους.

«Σκέτο Μακεδονία θέλατε κ. Τσίπρα εσείς και οι σύντροφοι σας», πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Θα κριθούμε για τις αποφάσεις μας, είπε ο κ. Μητσοτάκης. «Είστε έτοιμος να υπογράψετε μία συμφωνία που αποτελεί μείζονα εθνική υποχώρηση. Δεν θα επιτρέψω να διχαστούν οι Έλληνες για να ενωθούν οι Σκοπιανοί».

Αναφερόμενος στην ουσία της συμφωνίας ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «με τη συμφωνία το κράτος των Σκοπίων παίρνει γεωγραφικό προσδιορισμό, αλλά οι κάτοικοι θα λέγονται Μακεδόνες και θα μπορούν να λένε ότι μιλούν τη Μακεδονική». Επίσης, όπως είπε, θα μπορούν στο μέλλον κάποιοι να λένε ότι εφόσον κατοικούν στη Βόρειο Μακεδονία, κάποιοι κατοικούν στη Νότιο Μακεδονία». Απευθυνόμενος προς τους βουλευτές, είπε ότι «όχι μόνο νομιμοποιείτε αλλά ενισχύεται τον μακεδονικό αλυτρωτισμό… Το erga omnes ουσιαστικά δεν διασφαλίζεται… Όλοκληρη η αυθαίρετη συμφωνία Τσίπρα-Κοτζιά είναι στον αέρα, αλλά στο μεσοδιάστημα παράγονται τετελεσμένα που δεν θα μπορούν να αναιρεθούν».

Αναφορικά με τον Πάνο Καμμένο αναρωτήθηκε. «Αν όλοι εμείς είμαστε ακραίοι λαϊκιστές, τότε ο κ. Καμμένος τι είναι;» σημείωσε προσθέτοντας απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό, «δεν ντρέπεστε να αποκαλείτε τον κ. Καμμένο τίμιο άνθρωπο»;

Έχουμε το καθήκον να αποκρούσουμε τη συμφωνία του κ. Τσίπρα

«Έχουμε το καθήκον να αποκρούσουμε τη συμφωνία του κ. Τσίπρα, η μυστική διπλωματία και η στοχοποίηση των πολιτικών αντιπάλων, έχουν προκαλέσει ξανά μία τυφλή αγανάκτηση. Οι χειρισμοί ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ προσφέρουν έδαφος σε περιθωριακά στοιχεία να πλειοδοτήσουν σε ψευδεπίγραφο εθνικισμό». Πατριώτης, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης,  δεν είναι αυτός που κρατάει τη μεγαλύτερη ελληνική σημαία. Πατριώτης, δεν είναι αυτός που αντί να εκμεταλλευτεί μία ευνοϊκή συγκυρία πάει να τη χρησιμοποιήσει για να δημιουργήσει πρόβλημα στην Αντιπολίτευση και να διχάσει του Έλληνες.

Θα πάρετε τη θέση που σας αξίζει στις εκλογές

Οι εκλογές, εκτίμησε ο κ. Μητσοτάκης, είναι θέμα μηνών. «Θα πάρετε τη θέση που σας αξίζει, του χειρότερου πρωθυπουργού στην ιστορία της μεταπολίτευσης» είπε απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα.

Ο κ. Μητσοτάκης προειδοποίησε  ότι αυτή η συμφωνία καθιστά δύσκολη την ανατροπή των συνεπειών σας. «Οι ευθύνες  σας είναι βαριές. Το πολιτικό τοπίο δεν ήταν ποτέ πιο καθαρό. Τα διλήμματα είναι ξεκάθαρα. Δημοκρατία ή παρακράτος, ομαλότητα ή αυταρχισμός, αλήθεια ή ψέμα. Αυτά είναι τα διλήμματα που θα κληθούν να απαντήσουν οι συμπολίτες μας στις επόμενες εκλογές».

Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ακόμη πως αν ψηφιστεί «η πρόταση μας η χώρα   θα απελευθερωθεί  από τον εφιάλτη που βιώνει τα τελευταία χρόνια. Αξίζουμε και μπορούμε καλύτερα από αυτή την κυβέρνηση που πρέπει να φύγει πριν κάνει και άλλη ζημιά» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.