Η Fraport Greece μειώνει κατά 50% τα τέλη των αεροδρομίων τους χειμερινούς μήνες

0
61

Δικαιώνοντας αυτούς που έκαναν λόγο για την ανάγκη μείωσης των τελών των αεροδρομίων κατά τους χειμερινούς μήνες, η  Fraport Greece κάτω από τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχτηκε, υποχώρησε τελικά από την αρχική αδιάλλακτη στάση της και εξήγγειλε σημαντική έκπτωση στα αεροναυτιλιακά τέλη της τάξεως του 50% κατά τους χειμερινούς μήνες, με άμεση εφαρμογή από την χειμερινή περίοδο 2018-2019.

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου, που εκδόθηκε την Τετάρτη και έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας:

Η Fraport Greece συνεπής στη δέσμευσή της για στήριξη του τουρισμού και κατά τη χειμερινή περίοδο, προχώρησε στη δημιουργία κινήτρου που ανοίγει το δρόμο για την εισαγωγή νέων διεθνών δρομολογίων κατά τους χειμερινούς μήνες.

Διανύοντας μόλις το πρώτο έτος παρουσίας της στην εγχώρια αγορά αερομεταφορών, υλοποιεί τον επιχειρηματικό της στόχο για ανάπτυξη της κίνησης εφαρμόζοντας πρόγραμμα κινήτρων, διάρκειας 2 ετών, αρχής γενομένης από τον χειμώνα του 2018 – 2019. Το πρόγραμμα αυτό, στοχεύει στην υποστήριξη των αεροπορικών εταιρειών ώστε να εισάγουν νέα, διεθνή δρομολόγια κατά τη χειμερινή περίοδο.

Μολονότι η τιμολογιακή πολιτική αεροναυτιλιακών τελών που ισχύει, είναι ήδη ανταγωνιστική, η Fraport Greece έμπρακτα συμβάλλει προς την κατεύθυνση επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου.

Συγκεκριμένα το εν λόγω κίνητρο ανάπτυξης νέων δρομολογίων κατά τους χειμερινούς μήνες, συνεπάγεται με εκπτώσεις στα αεροναυτιλιακά τέλη της τάξεως του 50% διευρύνοντας με αυτόν τον τρόπο τις προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης σε 14 ελληνικούς προορισμούς, ενδυναμώνοντας την ίδια ώρα τις συνεργασίες της με τις αεροπορικές εταιρείες.

Με αφορμή την εισαγωγή του συγκεκριμένου αναπτυξιακού κινήτρου, ο Γενικός Διευθυντής Εμπορικής και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της Fraport Greece, κ. Γιώργος Βήλος, δήλωσε:

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι το συγκεκριμένο κίνητρο θα βοηθήσει στην αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά τους χειμερινούς μήνες και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου που αποτελεί το μεγαλύτερο ζητούμενο και πρόκληση τόσο για τις τοπικές κοινωνίες όσο και για εμάς.

Στην Fraport Greece καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να διατηρηθεί και να τονωθεί περαιτέρω η ανοδική τάση που καταγράφεται στα 14 ελληνικά αεροδρόμια αποδεικνύοντας ότι πιστεύουμε στη δυναμική του ελληνικού τουριστικού προϊόντος το οποίο προσδοκούμε να το θωρακίσουμε απέναντι στις όποιες διακυμάνσεις παρουσιάζονται στις ανταγωνιστικές αγορές και να καταστήσουμε ελκυστικό 365 μέρες το χρόνο.

Μέσω συγκεκριμένων και στοχευμένων δράσεων και συνεργειών, συνεχίζουμε με συνέπεια το έργο μας συνεισφέροντας στην ανάπτυξη της τοπικής και εθνικής οικονομίας».

Να υπενθυμίσουμε ότι τα τέλη του «Δασκαλογιάννης» ήταν μία από τις βασικές αιτίες για τη διακοπή των δρομολογίων προς την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, από την αεροπορική εταιρείας χαμηλού κόστους Ryanair.

Το θέμα των τελών είχε τεθεί τόσο κατά την πρώτη επίσημη συνάντηση που είχε η Διοικητική ομάδα της Fraport Greece με τους φορείς των Χανίων, στο ξενοδοχείο ΣΑΜΑΡΙΑ, όσο και στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την επόμενη ημέρα στην Αντιπεριφέρεια Χανίων, με τον Αντιπεριφερειάρχη και τους Δημάρχους του Νομού.

Το θέμα της μείωσης των τελών κατά τους χειμερινούς μήνες αποτελούσε τέλος και ένα πάγιο αίτημα τοπικών φορέων των Χανίων και είχε τεθεί κατ’ επανάληψη από το 2014, στους σε όλες τις κυβερνήσεις.