Σε αναβάθμιση των υποδομών του προχωρά ο Δήμος ΑποκορώνουΜέσω του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ»,

0
60

Τη δυνατότητα να προχωρήσει σε σημαντικές βελτιώσεις και αναβάθμιση των υποδομών του, μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ», αξιοποιεί ο Δήμος Αποκορώνου.

Ήδη, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο δήμαρχος, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ο δήμος υπέβαλε αίτημα ένταξης και χρηματοδότησης στο πρόγραμμα για την προμήθεια δύο ανατρεπόμενων φορτηγών, προϋπολογισμού 175.000 ευρώ. Τα συγκεκριμένα οχήματα θα αξιοποιηθούν στον τομέα της καθαριότητας.

Ακόμα, αιτείται την ένταξη στο πρόγραμμα για την επισκευή-συντήρηση σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων, προϋπολογισμού 60.800,00 ευρώ.

Η πράξη, σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα του δήμου, αποσκοπεί στην επισκευή, αποκατάσταση φθορών και κατασκευαστικών αναγκών του Δημοτικού Σχολείου Βάμου, του Δημοτικού Σχολείου Φρε, του Δημοτικού Σχολείου Καλυβών, του Δημοτικού Σχολείου Νέου Χωριού και του Γυμνασίου-Λυκείου Βάμου.

Μέσω του «Φιλόδημου», ο Δήμος θα προχωρήσει, επίσης, στην προμήθεια και τοποθέτηση οργάνων δαπέδου ασφαλείας και εξοπλισμού στις παιδικές χαρές του, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ. Η πράξη αποσκοπεί στη βελτίωση και αναβάθμιση εννέα παιδικών χαρών του Δήμου Αποκορώνου, με σκοπό να γίνουν κατάλληλες για χρήση και εν συνεχεία να πιστοποιηθούν διαθέτοντας πλέον σύγχρονες, αναβαθμισμένες και απόλυτα ασφαλείς προδιαγραφές.