Ύστατη ευκαιρία για το Κολυμβητήριο στο Ακρωτήρι: Προτίθεται να πληρώσει η γενική γραμματεία αθλητισμού;

0
73
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Μια τελευταία προσπάθεια για να λειτουργήσει το κλειστό κολυμβητήριο στο Ακρωτήρι Χανίων, φαίνεται πως γίνεται αυτό το διάστημα με πρωτοβουλία της γενικής γραμματείας αθλητισμού, σε συνεργασία με το ΕΑΚ Χανίων και σε συνεννόηση με το Πολυτεχνείο Κρήτης. Ο γενικός γραμματέας αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός που κήρυξε το Σάββατο την έναρξη των Βενιζελείων αγώνων, έκανε ειδική αναφορά στο θέμα, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι ο κολυμβητήριο θα λειτουργήσει.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δήλωσή του που μεταφέρει το athlitiko.gr, ο κ. Συναδινός, τόνισε: «Στο περιφερειακό συνέδριο που έγινε πρόσφατα στην Κρήτη, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, δήλωσε ότι είναι άμεση προτεραιότητα να φτιαχτεί το κολυμβητήριο στο Ακρωτήρι», σημείωσε ο κ. Συναδινός, λέγοντας στη συνέχεια τα εξής:

«Οι πόροι υπάρχουν, αυτό που θα πρέπει να διευθετηθεί, είναι με ποιο τρόπο θα χρηματοδοτηθεί και με τη συνέργεια ποιων φορέων θα ξεκινήσει η μελέτη για την αποκατάσταση, έτσι ώστε τα Χανιά να αποκτήσουν ένα κολυμβητήριο αντάξιο των αναγκών που υπάρχουν.

Αν δεν τελειώσει η αποκατάσταση του μεγάλου κολυμβητηρίου θα είναι πολύ δύσκολο να κάνουμε κάποιες καθοριστικές παρεμβάσεις στο άλλο κολυμβητήριο στη Νέα Χώρα, διότι δεν μπορεί ταυτόχρονα να κλείσουν όλα γιατί θα υπάρξει ζήτημα πού θα διοχετευτούν τα σωματεία και οι αθλητές. Είναι πολύ σημαντικό και έχουμε δεσμευτεί ότι αυτό το πράγμα θα γίνει».

Θυμίζουμε πως πρόκειται για ένα ολυμπιακό έργο που στοίχισε περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ, δεν παραδόθηκε και δεν λειτούργησε ποτέ ενώ στα χρόνια που ακολούθησαν, καταλεηλατήθηκε με το κόστος αποκατάστασης να εκτιμάται στα 3 περίπου εκατομμύρια ευρώ!

Η εγκατάσταση έχει περάσει στο Πολυτεχνείο Κρήτης, το οποίο έχει προχωρήσει τις μελέτες αποκατάστασης αλλά δεν έχει καταφέρει να βρει κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την υλοποίηση των εργασιών.