Βουλγαράκης: Σε καμία περίπτωση δεν θα δηλητηριάσω εγώ παιδάκια φιλοξενώντας τα στην Αγυιά με τα φυτοφάρμακα

0
86

Πυρά με πολλούς αποδέκτες, εξαπέλυσε ο Αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης, με αφορμή το θέμα που έχει προκύψει τις τελευταίες ώρες, αναφορικά  με την εξεύρεση χώρου για την προσωρινή φιλοξενία των 69 προσφύγων, που βρίσκονται από το μεσημέρι της Τρίτης στην Κίσσαμο (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).

Ο κ. Βουλγαράκης, απαντώντας στο αίτημα για πιθανή φιλοξενία των συγκεκριμένων ανθρώπων, στις εγκαταστάσεις της περιφερειακής Αγοράς στην Αγυιά, λέει πως «σε καμία περίπτωση, δεν μπορώ εγώ να βάλω σε έναν χώρο που φυλάσσονται τα φάρμακα για τη δακοκτονία, ανθρώπους«. Εξηγώντας στο eparxies.gr  o κ. Βουλγαράκης τονίζει πως «τίθεται ασφάλειας για την υγεία των ανθρώπων αυτών και κυρίως των μικρών παιδιών» διευκρινίζοντας πως «σε καμία περίπτωση δεν μπορεί ν’ αναλάβει ο ίδιος και οι υπηρεσιακοί παράγοντες της αντιπεριφέρειας καμία τέτοια ευθύνη«.

Ο κ. Βουλγαράκης στρέφει τα βέλη του προς το Δήμο Χανίων, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «υπάρχουν τρεις αθλητικές εγκαταστάσεις, το ΕΑΚ, το κλειστό του Κλαδισού και η Παλαιά Ηλεκτρική, που κάλλιστα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να καλύψουν αυτή την έκτακτη ανάγκη«, έστω κι αν χρειαστεί να τροποποιηθούν για λίγο τα προγράμματα χρήσης των συγκεκριμένων αθλητικών υποδομών.

Ο ίδιος μάλιστα δηλώνει πως ήρθε σε επαφή και με τον Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιο, από τον οποίον και ζήτησε βοήθεια για τη φιλοξενία των συγκεκριμένων ανθρώπων, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει υπάρξει αχτίδα φωτός για την εξεύρεση λύσης.