η φεύγουν και οι καντινιέρηδες; Συζήτηση κατόπιν εορτής στο Δημοτικό Συμβούλιο

0
72

Για την διοικητική αποβολή από τα αναψυκτήρια ΑΚ8 και ΑΚ 13 θα συζητήσει το δημοτικό συμβούλιο Χανίων στην συνεδρίαση της Τετάρτης 30 Μαϊου. Το θέμα αυτήν την φορά θα το εισηγηθεί ο ίδιος ο Δήμαρχος αφού η θέση του αντιδημάρχου οικονομικών παραμένει κενή, μετά την παραίτηση του Μιχάλη Βλαχάκη.

Θυμίζουμε πως ο κ. Βλαχάκης, στην προηγούμενη συνεδρίαση σκόπευε να ζητήσει από το Σώμα να ξεκινήσει η διαδικασία διοικητικής αποβολής των δύο επιχειρηματιών σε Χρυσή Ακτή και Αγίους Αποστόλους, οι οποίοι ενώ έχουν ακυρώσει με δικές τους προσφυγές την δημοπρασία, συνεχίζουν να λειτουργούν τα αναψυκτήρια παρότι έχουν παραδώσει τα κλειδιά!

Ο κ. Βλαχάκης είχε αναφερθεί σε αυτούς με σκληρά λόγια, λέγοντας πως καταπατούν δημόσια περιουσία και αποκομίζουν κέρδη  ωστόσο το δημοτικό συμβούλιο δεν είχε δεχθεί να γίνει καν συζήτηση για το θέμα.

Η δε απουσία του ίδιου του δημάρχου από την αίθουσα δημιούργησε “σκιές” στις σχέσεις του με τον μέχρι πρότινος στενό του συνεργάτη, οι οποίες δύο ημέρες μετά διερράγησαν τελείως μετά το μίνι φιάσκο με την διακοπή του νερού στα δύο αναψυκτήρια και την… επανασύνδεσή του, μισή ώρα μετά.

Ο κ. Βάμβουκας μετά την παραίτηση Βλαχάκη είχε ζητήσει ενημέρωση από τις υπηρεσίες για το θέμα και τώρα θα το θέσει ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου, προφανώς για να διαλύσει τις υπόνοιες περί μεθόδευσης στους χειρισμούς του για το θέμα.

Παράλληλα αναμένεται και η συνεδρίαση της επιτροπής του άρθρου 152 της Αποκεντρωμένης στο οποίο έχει προσφύγει ο Δήμος, ζητώντας να ισχύσει ο διαγωνισμός ως έχει.