Να μπουν GPS στα βυτία που φέρνουν εισαγόμενο γάλα ζητούν οι Κρητικοί, βλέπουν Αρναουτάκη την Πέμπτη, θέλουν ραντεβού με Αποστόλου

0
56

Ανάστατοι είναι οι κτηνοτρόφοι στην Κρήτη, με την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά αιγοπρόβειου γάλακτος, κάθως όπως λένε, ένα μετά το άλλο τα τυροκομεία ενημερώνουν τους παραγωγούς, ότι σταματούν τις παραλαβές του προϊόντος από του χρόνου, χώρια που οι τιμές καταβαραθρώνονται.

Όπως αναφέρει μιλώντας στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ρεθύμνης, κ. Γιάννης Γλεντζάκης «ζητούμε μεταξύ άλλων, ώστε να ελεγχθούν οι εισαγωγές, την τοποθέτηση GPS στα φορτηγά-βυτία, που χρησιμοποιούνται γι’ αυτό το λόγο.

Σημειωτέον ότι το απόγευμα της Πέμπτης 24 Μαΐου αρκετοί κτηνοτροφικού σύλλογοι της Κρήτης, μεταξύ αυτών και του Ρεθύμνου, θα δουν τον περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη, για να του εκθέσουν το οξύτατο πρόβλημα διάθεσης και τιμών στο αιγοπρόβειο γάλα και το κρέας, που αντιμετωπίζουν.

Ταυτόχρονα οι κτηνοτρόφοι θα επιδιώξουν να συναντήσουν και τον αρμόδιο υπουργό, κ. Βαγγέλη Αποστόλου, για το θέμα του γάλακτος, τις επόμενες ημέρες, καθώς, όπως τονίζουν «έχει ξεφύγει η κατάσταση με τις εισαγωγές προϊόντων, τόσο από ευρωπαϊκές χώρες, όσο και από τις αγορές των Βαλκανίων»