ΣΥΡΙΖΑ Χανίων: «Δημοτικές καντίνες σήψη και διαπλοκή στα Χανιά»

0
54

Ανακοίνωση για το θέμα των καντίνων στα Χανιά εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων

Στην ανακοίνωσή του κάνει λόγο για διαπλοκή και κράτος φόβου καθώς και για ανοχή του δημάρχου και των δημοτικών συμβούλων στην παρανομία.

Τέλος ζητά να επέμβει ο εισαγγελέας για να απομακρύνει αυτούς που λειτουργούν τις συγκεκριμένες καντίνες.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Δημοτικές καντίνες. Σήψη και διαπλοκή στα Χανιά

Αποτροπιασμό και αγανάκτηση προκαλούν στη χανιώτικη κοινωνία οι τελευταίες εξελίξεις στο θέμα των δημοτικών αναψυκτηρίων σε Χρυσή Ακτή και Αγίους Αποστόλους. Δήμαρχος και Δημοτικοί Σύμβουλοι ανέχονται την παράνομη λειτουργία των καντινών – χρυσωρυχείων, επιτρέποντας ουσιαστικά την κατάληψή τους με τεράστια οικονομική ζημία για τον Δήμο, αποφεύγοντας όχι μόνο να ενεργήσουν, αλλά ακόμα και να συζητήσουν ένα τόσο σημαντικό ζήτημα που αποτελεί μνημείο σήψης και διαπλοκής του παλαιοκομματικού συστήματος εξουσίας.

Το θέμα είναι γνωστό: οι διά της επιβολής διαχειριστές των παραλιών δεν αφήνουν τους πολίτες να συμμετέχουν στους διαγωνισμούς για τις καντίνες. Από τις έξι που δόθηκαν στην προκήρυξη του Δήμου οι τέσσερις είχαν μόνο έναν πλειοδότη. Δε φάνηκε να ενδιαφέρεται άλλος, υπό το κράτος του φόβου.

Όσο για τις υπόλοιπες δύο για τις οποίες κοντραρίστηκαν, «οι επιχειρηματίες» πήραν τη δουλειά και πήγαν αμέσως στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης να κάνουν ένσταση κατά της απόφασης που τους καθιστούσε πλειοδότες!

Κόλπα για να μην πληρώνουν, ανεκτά κατ’ επανάληψη από το Δημοτικό συμβούλιο που δε γνωρίζει για το θέμα και δε θέλει να αποφασίσει γιατί δεν είναι στην ημερήσια διάταξη! Πρωτοστατούντες στο να μη συζητηθεί και αυτοί που φιγουράρουν πρώτοι στις εκλογές της Νέας Δημοκρατίας Χανίων. Διαπαραταξιακή διαπλοκή.

Όμως, εμείς που στηρίξαμε, με τον αγώνα μας ενάντια στο ξεπούλημα των Αγίων Αποστόλων, να παραμείνει η περιοχή δημόσιος χώρος και βλέπουμε πως εκατοντάδες πολίτες καθημερινά απολαμβάνουν αυτή την όαση.

Απαιτούμε:

-Να επέμβει εισαγγελέας και να πετάξει έξω τους καταπατητές του δημόσιου χώρου, που παραδώσανε στο τέλος της προηγούμενης σεζόν τα κλειδιά και συνέχισαν να λειτουργούν τις καντίνες όλο το χειμώνα. Με το ίδιο γρήγορα αντανακλαστικά που έδειξε η δικαιοσύνη στην επαναϋδροδότηση των καταπατητών σε μία ώρα!

-Να διεξάγονται οι διαγωνισμοί με διαφάνεια. Κατάθεση αίτησης ηλεκτρονικά κι από κάθε ενδιαφερόμενο.

-Ο Δήμος Χανίων ας εξετάσει την δυνατότητα και το ενδεχόμενο δημιουργίας μιας Δημοτικής Επιχείρησης που θα εκμεταλλεύεται τις καντίνες, αποδίδοντας έσοδα στον Δήμο και δημιουργώντας νέες, αυτοχρηματοδοτούμενες αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας.

-Να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι παρατάξεις.»