Όλα τα μέτωπα ανοίγει η κυβέρνηση σε μια περίοδο ιδιαίτερα φορτισμένη. Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι θέμα χρόνου να έρθει και η πρόταση για την αλλαγή του εκλογικού νόμου με σπάσιμο της Β’ Αθήνας. Ωστόσο, ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει αν το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει και αναφορές στην ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού. Αίτημα που επαναλαμβάνει επιτακτικά η Νέα Δημοκρατία και μάλιστα το βάζει ως προαπαιτούμενο προκειμένου να ψηφίσει τις αλλαγές της κυβέρνησης. Η ΝΔ έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση για τη δυνατότητα να ψηφίζουν οι Έλληνες που διαμένουν στο εξωτερικό προκαλώντας το Μαξίμου να τη δεχθεί καθώς εκτιμά ότι οι 500 χιλιάδες που έφυγαν στα χρόνια της κρίσης θα στραφούν εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.

0
65

Όλα τα μέτωπα ανοίγει η κυβέρνηση σε μια περίοδο ιδιαίτερα φορτισμένη. Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι θέμα χρόνου να έρθει και η πρόταση για την αλλαγή του εκλογικού νόμου με σπάσιμο της Β’ Αθήνας. Ωστόσο, ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει αν το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει και αναφορές στην ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού. Αίτημα που επαναλαμβάνει επιτακτικά η Νέα Δημοκρατία και μάλιστα το βάζει ως προαπαιτούμενο προκειμένου να ψηφίσει τις αλλαγές της κυβέρνησης.

Η ΝΔ έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση για τη δυνατότητα να ψηφίζουν οι Έλληνες που διαμένουν στο εξωτερικό προκαλώντας το Μαξίμου να τη δεχθεί καθώς εκτιμά ότι οι 500 χιλιάδες που έφυγαν στα χρόνια της κρίσης θα στραφούν εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.