Εκρηκτικό κλίμα στα Δικαστήρια Χανίων: Θρήνος και οργή στην δίκη για τον φόνο του 23χρονου

0
140

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας  ξεκίνησε στο Μικτό Ορκωτό δικαστήριο Δυτικής Κρήτης, η δίκη για τη φονική συμπλοκή στα Ανωγειανά Όρη με θύμα τον 23χρονο Μανώλη Στρατάκη, ο οποίος ξεψύχησε μπροστά στα μάτια των αδελφών του μέσα σε ανταλλαγή πυρών.Στο εδώλιο μαζί με τους δύο προφυλακισμένους για την δολοφονία του Στρατάκη, κάθονται και ο πατέρας και τα δύο του αδέλφια, κατηγορούμενοι για την επίθεση σε βάρος της άλλης οικογένειας. Μάλιστα το κατηγορητήριο είναι βαρύ και για αυτούς, με το σκεπτικό ότι είχαν αποφασίσει να τελέσουν ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, πράξη που όμως δεν ολοκληρώθηκε για λόγους εξωτερικούς. 

Η δίκη λίγο μετά τις 10 το πρωί και αφού αναγνώστηκε το κατηγορητήριο διεκόπη για τις 30 Μαϊου μετά από αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης καθώς ένας εξ αυτών απουσίαζε καθώς αιθσάνθηκε αδιαθεσία. Πάντως, ο Εισαγγελέας διεμήνυσε προς τους δικηγόρους (έξι συνολικά) πως το Δικαστήριο δεν θα ανεχθεί εκβιαστικές πρακτικές: «Δεν υπάρχει δικαστήριο πιο βαρύ από αυτό. Μία ανθρωποκτονία, δύο προφυλακισμένοι, κόσμος που έρχεται από Ηράκλειο. Κανονίστε όλες σας τις υποχρεώσεις» τους είπε, ενοχλημένος έντονα από το αίτημα της διακοπής.

Ένταση και ύβρεις

Τραγική φιγούρα στην δίκη, η μητέρα του Μανώλη που εμφανίστηκε κρατώντας ένα μεγάλο κάδρο με φωτογραφία του νεκρού. Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Δικαστηρίου για διακοπή, προκλήθηκαν εντάσεις κατά την αποχώρηση των δύο οικογενειών.

Μάλιστα πολλές φορές απειλήθηκαν επεισόδια, τα οποία όμως αποφεύχθησαν χάρη στην επέμβαση των ψυχραιμότερων ενώ οι αστυνομικοί με διακριτικότητα απομάκρυναν τους εμπλεκόμενους.

«Πόλεμος» για τα βοσκοτόπια

Η αιματηρή συμπλοκή συνέβη στις 9 Απριλίου του 2017, σε σημείο κοντά στο ποιμνιοστάσιο της οικογένειας Στρατάκη. Εκεί εμφανίστηκαν με όπλα μέλη της έτερης οικογένειας ζητώντας από τον πατέρα του θύματος να απομακρύνει τα ζώα. Ο πατέρας ειδοποίησε τους τρεις γιους του, οι οποίοι βρίσκονταν στο ποιμνιοστάσιο και αμέσως κατέφτασαν στο σημείο με τα όσα ακολούθησαν να μένουν για εξέταση στο δικαστήριο.

Την ευθύνη της ανθρωποκτονίας έχει αναλάβει ένας 22χρονος συγγενής του θύματος, ο οποίος είναι έγκλειστος μαζί με τον 55χρονο πατέρα του. Η οικογένειά τους έχει εγκαταλείψει τ’ Ανώγεια υπό το φόβο βεντέτας.