Η Ένωση Ξενοδόχων Χανίων φέρνει… προ των ευθυνών τους Σταθάκη, Βουλγαράκη και ΟΑΚ για τον ΒΟΑΚ – Διαβάστε την επιστολή

0
70

Ή Ένωση Ξενοδόχων Ν. Χανίων έστειλε επιστολή στον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Σταθάκη Γεώργιο – με κοινοποίηση στους Βουλευτές Ν. Χανίων , στον Περιφερειάρχη Κρήτης , στον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων και στον Διευθύνων Σύμβουλου του ΟΑΚ – σχετικά με τον ΒΟΑΚ , και πιο συγκεκριμένα :

« Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Όπως γνωρίζετε έχει ξεκινήσει πριν λίγες ημέρες η τουριστική περίοδος και ήδη υπάρχουν αρκετά παράπονα από επισκέπτες του Νομού Χανίων για την εικόνα που παρουσιάζει ο ΒΟΑΚ σε όλο το μήκος του στο Νομό .

Έχουμε στη διάθεσή σας , αναλυτική ετήσια έρευνα στην οποία αποτυπώνεται η απογοήτευση και η αίσθηση ανασφάλειας επισκεπτών στον Ν. Χανίων , όσον αφορά το οδικό δίκτυο .

Ενδεικτικά αναφέρουμε :

1. Ελλιπής φωτισμός ( σε όλο το μήκος του αλλά κυρίως στους κόμβους – Λειτουργεί μόνο το 30 % των υπαρχόντων πυλώνων φωταγώγησης )
2. Διαμόρφωση κόμβων για τη σωστή κυκλοφορία και συγκεκριμένα του κόμβου της Σούδας, στον οποίο καταλήγουν 5 διαφορετικοί δρόμοι ( από αεροδρόμιο Χανίων , λιμάνι Σούδας , ΒΟΑΚ , Λεωφόρος Σούδας και δημοτικός δρόμος Σούδας ) και αποτελεί το πιο συχνό σημείο ατυχημάτων
3. Υπερβολική ανάπτυξη φυλλωμάτων των δέντρων ( περιορισμός ορατότητας )
4. Σβησμένες διαγραμμίσεις
5. Ύπαρξη μπάζων
6. Ύπαρξη νεκρών ζώων

Έχουμε επανειλημμένα τονίσει με επιστολές μας , τόσο στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων όσο και στην Περιφέρεια Κρήτης για τα πολλά προβλήματα που παρατηρούνται τα τελευταία χρόνια. Υπήρξαν κάποιες σταδιακές βελτιώσεις , οι οποίες όμως δεν είναι επαρκείς στο να βελτιώσουν αισθητά τα προβλήματα του οδικού δικτύου .

Από τις μέχρι τώρα επαφές που έχουν γίνει με τους φορείς , ως συνέχεια των πολλών επιστολών μας για το θέμα του ΒΟΑΚ , αναφέρονται σε αναρμοδιότητα εκ μέρους τους για επίλυση αυτών των προβλημάτων ενώ ακόμα παρατηρείται το φαινόμενο να ξεκινάνε έργα από την Ανατολική Κρήτη ( όπως για παράδειγμα η σύνδεση και λειτουργία των υπαρχόντων πυλώνων φωταγώγησης που , όπως αναφέραμε και πιο πάνω , στο δυτικό κομμάτι του ΒΟΑΚ λειτουργεί μόνο το 30% ) και να έρχονται στα Χανιά με καθυστέρηση δύο χρόνια μετά .

Καθώς αντιλαμβάνεστε τη σπουδαιότητα ενός σωστού ,λειτουργικού & ασφαλούς ΒΟΑΚ στο Νομό Χανίων και προς αποφυγή μελλοντικών ατυχημάτων ( των ντόπιων αλλά και των επισκεπτών ) , παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε άμεσα , για τον φορέα που είναι αρμόδιος για θέματα του ΒΟΑΚ και ελπίζουμε στην δική σας συνδρομή για την επίλυση όλων των παραπάνω θεμάτων άμεσα, ιδιαίτερα τώρα που έχει ξεκινήσει η τουριστική περίοδος .»