Στη φυλακή Κρητικός για ζωοκλοπές, μετά από… 6 χρόνια

0
104

Το δρόμο της φυλακής πήρε ένας 30χρονος Κρητικός, ο οποίος κρίθηκε ένοχος – σε δεύτερο βαθμό – για τις κλοπές δεκάδων ζώων, οι οποίες είχαν σημειωθεί πριν από περίπου έξι χρόνια, στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς.

Παρά το ότι η ποινή του 30χρονου μειώθηκε σε σχέση με αυτήν που του είχε επιβληθεί από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, ο καταδικασθείς άνδρας οδηγείται στη φυλακή, καθώς το Πενταμελές Εφετείο Ανατολικής Κρήτης του επέβαλε ποινή κάθειρξης πέντε ετών.

Οι ζωοκλοπές τις οποίες φέρεται να διέπραξε ο 30χρονος Κρητικός έλαβαν χώρα το 2012. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο καταδικασθείς είχε κλέψει δεκάδες ζώα από συνολικά τρία άτομα. Όλες οι περιπτώσεις φέρονται να σημειώθηκαν σε περιοχές της Μεσαράς.

Ο κατηγορούμενος είχε δικαστεί σε πρώτο βαθμό από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης. Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο τον είχε κρίνει ένοχο, επιβάλλοντάς του συνολική ποινή κάθειρξης 8 ετών.

Το δικαστήριο είχε αποφασίσει, ωστόσο, τότε η έφεσή του να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Με λίγα λόγια αποφασίστηκε ότι ο 30χρονος παραμένει ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής του σε δεύτερο βαθμό.

Η ώρα του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου έφτασε τελικά χτες: Ο 30χρονος Κρητικός δικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, το οποίο τον έκρινε – εκ νέου – ένοχο, επιβάλλοντάς του ποινή κάθειρξης πέντε ετών.

Έτσι, παρά το ότι η ποινή του μειώθηκε, ο καταδικασθείς άνδρας οδηγείται στη φυλακή, παρά το ότι οι πράξεις που φέρεται να διέπραξε, σημειώθηκαν πριν από έξι χρόνια.