Είχε “σουφρώσει” 30.000 ευρώ από τα απογευματινά ιατρεία!

0
47

Ποσό της τάξης των 30.000 ευρώ φέρεται να έβαλε στην τσέπη της η υπάλληλος της γραμματείας των απογευματινών ιατρείων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου από τις αμοιβές των γιατρών, σύμφωνα με τα στοιχεία του πορίσματος της Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης που παραδόθηκε στη διοίκηση.

Η ΕΔΕ είχε ανατεθεί σε στέλεχος της Τεχνικής Υπηρεσίας του ΠΑΓΝΗ και αυτό που κλήθηκε να διερευνήσει ήταν το χρονικό διάστημα της δράσης της εργαζόμενης, τα ποσά που εισέπραξε αλλά και η πιθανή εμπλοκή και άλλων υπαλλήλων στην υπόθεση.

Οι πληροφορίες της “Π” αναφέρουν πως από την ΕΔΕ προέκυψε ότι η εργαζόμενη ακολουθούσε την τελευταία τριετία αυτή την τακτική αποσπώντας περίπου 30.000 ευρώ, χωρίς τη συνεργασία άλλων συναδέλφων της.

Αποδίδονται και σε άλλους ευθύνες

Ωστόσο, ευθύνες δεν προκύπτουν μόνο στην ίδια αλλά και εις βάρος άλλων εργαζομένων για πλημμελή άσκηση καθηκόντων.

Με άλλα λόγια, διότι συνέβαιναν όλα αυτά “κάτω από τη μύτη τους” και δεν το είχαν αντιληφθεί, καθώς δεν υπήρχε έλεγχος.

Σοβαρές κυρώσεις

Ο διαχειριστικός έλεγχος στα απογευματινά ιατρεία συνεχίζεται ενώ η εμπλεκόμενη στην υπόθεση θα έρθει αντιμέτωπη με σοβαρές κυρώσεις, πειθαρχικές και ποινικές.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τώρα στη  συγκεκριμένη υπάλληλο έχει επιβληθεί το μέτρο της αναστολής καθηκόντων.

Επίσης, η προϊσταμένη των απογευματινών ιατρείων έχει μετακινηθεί σε άλλο πόστο και έχει αντικατασταθεί από άλλη υπάλληλο με απόφαση της διοίκησης.